• BIST 13501.55
  • Altın 6144.18
  • Dolar 47.4076
  • Euro 54.3914
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Güzelyalı askıya çıktı

Güzelyalı askıya çıktı
Mudanya Güzelyalı imar planı askıya çıktı...

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve meclis onayının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.   

Bursa haber...    

Beklenen Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nce değiştirilerek onaylandı ve askıya çıkarıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, daha önce 5 kez mahkeme tarafından iptal edilen planlarda Büyükşehir Belediye Meclisi’nce yapılan değişikliklerin avukatlar ve teknik ekiplerce incelendiğini belirtti.

Güzelyalı İmar Planı, Mudanya Belediyesi tarafından yeniden hazırlanıp, belediye meclisince onaylanarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmişti. Büyükşehir Belediyesi’ne onay için gönderilen planın hazırlanma sürecinde, Mudanya’yı modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, belediye hizmet alanlarının, turizm alanlarının, sağlıklı yaşam için gerekli olan rekreaasyon alanlarının sınırlarının belirlendiği bir çalışmayı Mudanya’ya kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Türkyılmaz, “Uzun yıllar boyunca plan değişikliğine gerek kalmayacak şekilde kentin omurgası sayılacak bir çalışmaya imza attık.  Biz Mudanya Belediyesi olarak planın iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararından sonra üzerimize düşeni yaptık ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planımızda 1992 yılından beri 30 yıldır göz ardı edilerek hazırlatılmayan kısmi yapılaşma tespiti ile sahil şeridinde kalan kısımda vatandaşların hakkını koruduk. Büyükşehir Belediyesi’nin değiştirerek onayladığı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’nda yapılan değişikliklerin detayları üzerinde çalışıyoruz. Ruhsat sorununun çözülebilmesi için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili kurumların görüşlerine uyarak plan çalışmasının yapılması gerekiyordu. Bu hususlara uyulmadan yapılan planların yeniden iptal olması kaçınılmazdır” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43