• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Güzel sanatlar öğrencilerine destek

Güzel sanatlar öğrencilerine destek
Hayal Melodileri, 3. Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda...

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması'nda sergileme ödülü alan resimler, 3.Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilenecek. Çaykovski "Yevgeni Onegin” operası temalı yarışmanın eserleri 01-04 Haziran tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde saat 11:00-21:00 arasında görülebilir.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda birincilik Başarı Ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’nın olurken, İkincilik Başarı Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman’a  ve Üçüncülük Başarı Ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğrencisi Sena Gündüz’e verildi. Yarışmanın Jüri Özel Ödülü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’ın oldu.

Başarı ve sergileme ödülü alan eserler, 1-4 Haziran tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ile sanatseverler ile buluşacak. Fuar, merkezine “kamusal alanda sanat” mottosunu alarak sanatı tabana yaymayı ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 1-4 Haziran tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek ve Marmaray metro istasyonundan fuar alanına 15 dakikada bir karşılıklı servis aracı hizmet verecek. 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuara giriş ücreti ise tam 100 TL öğrenci 50 TL olacak.

Güzel Sanatlar Öğrencilerine Destek

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selin Saraç “Vakfımız yetenekli gençleri sanatsal üretimlerinde desteklemeye çalışırken, klasik müziğin yaygınlaşmasını ve öğrencilerin entelektüel birikimlerinin artmasını da önemsiyor. Artcontact ekibine ve Sn. Bilgin Aygül’e öğrencilerin görünür olmasına destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Atis Fuarcılık ve ArtContact Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, sanat öğrencilerinin görünür olması için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi. Aygül, “Bu yıl ArtAnkara’yı 72 bin kişi gezdi. Henüz üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ArtContact’a da yüksek bir katılım hedefliyoruz ve 40 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Sadece galeri ve alıcının yer aldığı değil, sanata ilgi duyan herkesin gezdiği, sanatçılarla bir araya gelip sanat üzerine sohbet edebildiği ve projeler üretebildiği bir organizasyon gerçekleştirme amacındayız” diye konuştu.

Yarışmanın ikinci başarı ödülü sahibi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman ise “Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı’nda ödül alan işimle görünür olmak beni çok mutlu edecek. EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı’na sanata desteği ve genç sanatçıları görünür kılma yolundaki emekleri için teşekkür etmek isterim. Proje benim için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu” dedi.

Hayal Melodileri Resim Yarışması Hakkında

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Katılımcılardan, Çaykovski’nin Yevgeni Onegin operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devabil Kara, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 19 farklı üniversiteden 42 öğrenci katıldı. 4 çalışma ödül almaya hak kazanırken 22 çalışma sergilenmeye değer görüldü. 

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Beyzanur Soner, Burak Uyanmaz, Cansu Tanrısever, Edanur Melek, Emrah Yağcı, Elif Özkan, Elvan Güven, Harun Reşit Sargın, Helin Ateş, Imprachim Matzir, Mehmet Berk Demir, Melike Çatkın, Mine Yenerkol, Nurdan Altuntaş, Oktay Özbek, Ömer Bozoluk, Rojbin Özüoral, Şahin Beki, Sefer Tan,  Şeyma Mol, Uğur Avcı, Yusuf Ağım gibi isimler bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Paris’te Türk kadın besteciler konseri07 Mart 2024 Perşembe 12:49
  • PTT'den 'Katı' Sanatı' posta pulları28 Şubat 2024 Çarşamba 11:38
  • 'Sagalassos Antik Kenti' pulu satışa çıktı22 Şubat 2024 Perşembe 11:26
  • Füruzan hayatını kaybetti15 Şubat 2024 Perşembe 10:58
  • DHMİ havacılık akademisi 7 yaşında31 Ocak 2024 Çarşamba 16:05
  • PTT'den 'Rauf Denktaş' anma pulu27 Ocak 2024 Cumartesi 12:02
  • Uzay yolculuğu meydanlarda izlenebilecek17 Ocak 2024 Çarşamba 15:50
  • Doğu Ekspresinde Cinayet sahnede04 Ocak 2024 Perşembe 13:57
  • Türkiye’nin ilk anime müzesi açıldı20 Aralık 2023 Çarşamba 13:08
  • 24.Randevu İstanbul başladı19 Aralık 2023 Salı 12:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78