• BIST 10853.49
  • Altın 4413.628
  • Dolar 40.6678
  • Euro 47.0245
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 28 °C

Gümüş eğitimcilere Sevgi Soysal’ı anlattı!

Gümüş eğitimcilere Sevgi Soysal’ı anlattı!
“SEVGİ SOSYAL GÖLGEDE KALAN KONULARA ELE ALDI”

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Yılın Yazarı Sevgi Soysal’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, Semih Gümüş, eğitimcilere, yazarı anlattı. Sevgi Soysal’ın farklı bir kişiliği olduğunu söyleyen Gümüş, “Sevgi Soysal gölgede kalan konuları, bazı eserlerinde etkili şekilde ele almıştır” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin, 2018 yılının yazarı olarak belirlediği Sevgi Soysal ile ilgili etkinlikleri geniş katılımla gerçekleşiyor. Yılın Yazarı Sevgi Soysal etkinlikleri kapsamında yazar, eleştirmen ve yayıncı Semih Gümüş, öğretmen ve eğitim temsilcileri ile buluştu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşen söyleşide Semih Gümüş, Soysal ve yazarlığı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Sevgi Soysal’ın çok farklı bir kişiliği olduğuna dikkati çeken Semih Gümüş, “1970’li yıllarda Türkiye’de Sevgi Soysal imgesi vardı. Pek çok yazar ve okur ona ayrı bir hayranlık duyardı. İçine kapanık toplumun hakim olduğu dönemde Sevgi Soysal, çok farklı bir ışık gibiydi. O, kendi başına bir çekim merkeziydi. İlk kitabı ‘Tutkulu Perçem’de 1960’lı yılların edebiyat dünyası ve anlayış etkilerini çok iyi anlatmıştır. Kadın sorunlarını hiç aklından çıkarmayan ve eserlerinde sıkça yer veren Sevgi Soysal, hem çok iyi bir öykücü, hem de romancıdır” dedi.

“SEVGİ SOSYAL GÖLGEDE KALAN KONULARA  ELE ALDI”

Türk edebiyatında bazı konulara az yer verildiğinin altını çizen Gümüş, “Bizim edebiyatımız toplumsal sorunlara bağlı kaldığı için çocuk, aşk, cinsellik gibi konular çok fazla ele alınmamış. Sevgi Soysal, gölgede kalan konuları bazı eserlerinde etkili şekilde ele almıştır. O, yaşadığı hayata hep farklı bakmış ve önde olmuştur. Genç yaşta hayatını kaybeden Soysal, uzun yıllar yaşasaydı, kim bilir daha neler yazardı” şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Gümüş’e anmalık hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir üniversite tercihinizde yanınızda04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:11
  • Büyükşehir'den eğitim desteği04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:07
  • BESOB'dan yangın bölgesine destek ziyareti04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:05
  • Büyükşehir’den Odunluk’ta altyapı hamlesi04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:03
  • Gemlik'te çocuklara açık hava sineması04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:01
  • Büyükşehir, yangın bölgesindeki yaraları sarıyor30 Temmuz 2025 Çarşamba 14:01
  • Mudanya'da yangınlara karşı temizlik seferberliği28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:53
  • BTÜ'ye YÖKAK'tan 5 yıllık tam akreditasyon28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:36
  • Nilüfer’de çocukların sinema keyfi başlıyor28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:19
  • Nilüfer'de tabelalara müdahale28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43