• BIST 9279.21
  • Altın 4110.559
  • Dolar 38.6168
  • Euro 43.4547
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Görüşme trafiğinin perde arkası

Görüşme trafiğinin perde arkası
Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından dün de eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile bir araya gelmesi, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Gül’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Erdoğan ve Gül önce İstanbul'da bir davette, ardından düğünde bir araya geldiler. Sonrasında iki telefon görüşmesi yaptılar ve yüz yüze görüşme kararı verdiler. Erdoğan, Ankara'da tedavi görmekte olan anne-babasını ziyaret için başkentte bulunan Gül'ü resmi konutuna davet etti. İkili 9 Şubat’ta Beştepe Devlet Konukevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi ve buluşma yaklaşık 3 saat sürdü.

Yakın çevresi son tartışmalardan çok rahatsız olduğunu belirttikleri Gül'ün, "Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı davanın insanlarıyız" görüşünü bu yemekte paylaştığını ifade etti; görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirttiler. 



Edinilen bilgilere göre, 1 Mart tezkeresi konusu ise Erdoğan-Gül görüşmesinde gündeme gelmedi.

BİR GÜN SONRA BULUŞMA

Bu yemekten bir gün sonra Gül bu kez Arınç'ın evinde Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç ile bir araya geldi. Gül'e yakın kaynaklar, "Abdullah Bey dün ne konuştuysa bugün de aynısını konuştu. Sadece saygı duyulan bir insan sıfatıyla" vurgusunu yaptılar. Buna göre, Gül dünkü yemekte, "Biz hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki konular ciddi sorunlar ve gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur. Partide dün görev yapanların da bugün görev yapanların da itibar ve şerefi önemlidir. Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır" görüşlerini paylaştı.



Diğer yandan CNN TÜRK'e konuşan Bülent Arınç da, "Dostane bir ziyaretti. Ben kendim davet ettim. Ülkenin tüm meselelerini konuştuk. Biz hep beraber AK Partiliyiz" dedi.

 Arınç'ın açıklamalarıyla başlayan tartışmadan sonra, "Yeni bir siyaset hareketi gündeme gelebilir" iddialarını kesin bir dille reddetti. Parti içi muhalefet olgusunun da AK parti geleneğinde bulunmadığına dikkat çektiler.

‘FARKLI ANLAMLAR YÜKLENMEMELİ’

Arınç, toplantıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesle bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin, troliçelerin ne dediğinin önemi yok."

Habertürk’ün "Erdoğan'a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna ise Arınç, "Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" yanıtını verdi.
 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Laf atma kavgasında kan aktı08 Mayıs 2025 Perşembe 09:43
  • Ak Parti ilçe başkanından zam isyanı!08 Mayıs 2025 Perşembe 09:38
  • Bursa'da katliam gibi kaza: 3 ölü 1 yaralı08 Mayıs 2025 Perşembe 09:31
  • Başkan Bozbey: Bursa'yı hep beraber yönetiyoruz07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:05
  • Kıraathaneye kurşun yağdırdı07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:03
  • Bursa'da havadan denetimler sürüyor07 Mayıs 2025 Çarşamba 10:01
  • Marmarabirlik'te Hidamet Asa dönemi sona erdi07 Mayıs 2025 Çarşamba 09:58
  • Uğur Sertaslan'ın acı günü07 Mayıs 2025 Çarşamba 09:55
  • Sahte altın satan kalpazan yakalandı06 Mayıs 2025 Salı 12:06
  • Bursa'da Hıdırellez şenliği06 Mayıs 2025 Salı 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43