• BIST 11000.26
  • Altın 4869.557
  • Dolar 41.2869
  • Euro 48.6338
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 29 °C

Görüşme planlanandan uzun sürdü

Görüşme planlanandan uzun sürdü
Yunan basını: Erdoğan-Miçotakis görüşmesi 'mükemmel' bir atmosferde geçti...

Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmenin "mükemmel" bir atmosferde geçtiğini ve planlanandan uzun sürdüğünü duyurdu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, Vilnius’ta Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafından Erdoğan-Miçotakis görüşmesi ilişkin Yunan medyasında görüşmenin “sıcak” geçtiğine ilişkin haberler yer aldı. Erdoğan ve Miçotakis’in 1,5 yıl sonra yüz yüze ilk kez bir araya geldiğini duyuran Yunan medyası, görüşmenin planlanandan daha uzun sürdüğünü yazdı. Yarım saat süren görüşmenin “mükemmel” bir atmosferde geçtiği ifade edildi. 

Miçotakis, Scholz görüşmesini iptal etti 

Yarım saatlik bir gecikme ile gerçekleştirilen ve beklenenden uzun süren görüşmenin ardından Miçotakis’in Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesini iptal ettiği aktarıldı. Bugünkü görüşmenin bir çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilmediği kaydedilirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. 

Kalın’dan Miçotakis’e tebrik 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, “Yeni hükümetimiz, yeni kabinemiz var” dediği aktarılırken Miçotakis’in ise “Bizim gibi. Ancak bakanlarımız zaten görüştüler ve iyi de bir temas kurdular” ifadelerine yer verildi. Toplantıya daha sonra MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Miçotakis’i yeniden seçilmesi nedeniyle tebrik ettiği kaydedildi. Miçotakis’in ise Kalın’a yeni görevinde başarılar dilediği aktarıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekrem İmamoğlu hakkında yeni iddianame14 Eylül 2025 Pazar 12:54
  • Adalet Bakanı'ndan CHP açıklaması13 Eylül 2025 Cumartesi 12:41
  • Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem13 Eylül 2025 Cumartesi 12:14
  • Bayrampaşa Belediyesi'ne operasyon!13 Eylül 2025 Cumartesi 11:57
  • Bakan açıkladı: 17 bin personel alınacak13 Eylül 2025 Cumartesi 10:37
  • 6 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı13 Eylül 2025 Cumartesi 10:33
  • 'Davanıza sahip çıkın!'12 Eylül 2025 Cuma 17:26
  • Fidan dikiminde acele edilmeli12 Eylül 2025 Cuma 17:02
  • KPSS alan oturumlarına 127 bin başvuru12 Eylül 2025 Cuma 11:12
  • 14 ilde Telegram ve Discord operasyonu12 Eylül 2025 Cuma 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43