• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Gökhan Gönül: Beşiktaş forması giyiyorum

Gökhan Gönül: Beşiktaş forması giyiyorum
Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Gökhan Gönül ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman...

Beşiktaş ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Gökhan Gönül ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirilen imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gökhan Gönül, Beşiktaş'a transfer sürecinde Fenerbahçe ile yaşadıkları sebebiyle gelgitler yaşayıp yaşamadığı hakkındaki soruya, "Bu transfer öncesi gelgitler yaşamadım. Milli takımla birlikte Avrupa şampiyonasındaydım. Başkanımız lig devam ederken beni Beşiktaş'ta görmek istediğini söylemişti. Ama hiçbir zaman resmi teklif olmadı. Fenerbahçe ile kontratım tamamen bittikten sonra resmi teklif ben milli takımdayken menajerim aracılığıyla yapıldı. Yurt dışından da teklifler vardı. Avrupa şampiyonası bittikten sonra birkaç gün süre istedim. Onlar da sağ olsunlar bu yaklaşımımı olumlu ve doğru buldular. Sonucunda da bugün burada imzayı atmış olduk." şeklinde cevap verdi.

ORMAN: ÇOK ÖZEL BİR GÜN YAŞIYORUM

Fikret Orman, 4 seneyi aşkın başkanlığı süresince Beşiktaş'ı yönetme üslupları olduğuna dikkat çekerek, "Her şekilde de o rotadan devam ediyoruz. Gökhan çok sevdiğimiz, çok beğendiğimiz bir oyuncu. Biz Gökhan'ı bir başka kulüpte olduğu için almadık. Çok ihtiyacımız olan bir bölgeye; karakterli, düzgün bir oyuncuya ihtiyacımız vardı, o yüzden transfer ettik. Kendisine bir teklifte bulunduk. Onu da makul karşıladıktan sonra bugün de sözleşme imzalama pozisyonuna geldik. Beşiktaş'a çok önemli oyuncular transfer ettik, ama çok heyecanlandığım özel bir günü yaşıyorum. Beşiktaş taraftarı da yönetici arkadaşlarımız da çok mutlu." dedi.

Geçmişte hem Fenerbahçe'de hem de Beşiktaş'ta görev yapan doktor Ertuğrul Karanlık'ın "Gökhan Gönül fanatiklik derecesinde Beşiktaşlı" sözleri hatırlatılan tecrübeli oyuncuya hangi takımlı olduğu sorulurken, bu soruyu Gökhan'dan önce başkan Fikret Orman yanıtladı ve şunları söyledi:

"Gökhan Beşiktaşlı ve Beşiktaş takımının oyuncusu. Bu profesyonel bir hayat. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Beşiktaş'a Fenerbahçe'den ya da Galatasaray'dan çok oyuncular geldi. Bizden de gidenler oldu. Bizim son 4 senedeki yapılanmamız karakterli, düzgün oyuncular ve Beşiktaş'a katkı sağlayacak oyuncular yönünde. Gökhan da önemli bir oyuncu ve siyah beyaz ona çok yakışıyor."

GÖKHAN: ŞU ANDA BEŞİKTAŞ FORMASI GİYİYORUM VE BEŞİKTAŞLIYIM

Formasını giydiği camiaya hizmet etmenin ilk düşüncesi olduğunun altını çizen Gökhan Gönül ise "O yüzden profesyonel oyuncuların, profesyonel hayatta başka takımları tutabileceğini düşünmüyorum. Futbolcuların ekmeğini yediği yere hizmet etmekten başka bir düşünceleri olduğunu sanmıyorum. Ben şu anda Beşiktaş formasını giyiyorum ve Beşiktaşlıyım." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a sorulan, "Gökhan Gönül transferiyle Fenerbahçe'ye çalım attığınızı düşünüyor musunuz? Aynı şekilde İsmail Köybaşı'nın da Fenerbahçe ile anlaşmasını bir transfer çalımı olarak görüyor musunuz?" sorusuna Başkan Orman şu cevabı verdi:

"Biz böyle basit şeylerin içinde olmadık. Biz duruşumuza göre hareket ediyoruz. Gökhan, milli takımın önemli bir oyuncusu, beğendiğimiz bir oyuncu. O yüzden transfer ettik. İsmail de bizim çok sevdiğimiz bir oyuncumuzdu. İnşallah o amaçla gitmemiştir. Bizim böyle bir niyetimiz olmadığını herkes bilir."

Gökhan Gönül, yeni takımı Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki şansını da değerlendirdi. "Ne kadar bunun için mücadele etsek de şampiyonluk sözleri vermek, büyük vaatlerde bulunmak çok doğru değil" diyen tecrübeli futbolcu, şunları söyledi:

"Kendimle alakalı şunu söyleyebilirim, şampiyonluk sözleri veremem, ama kendimi kanıtlama niyetinde değilim. Bugün bazı şeyleri başardığım için buradayım. Beni kötü orta yaparken, pas hatası yaparken görebilirsiniz, ama mücadeleden vazgeçtiğim - hangi dakika, hangi maç olursa olsun - mücadeleden vazgeçtiğim tek bir gün bile göremeyeceklerinin sözünü verebilirim."

AZİZ YILDIRIM'IN İSMİNİ YİNE ZİKRETMEDİ

İmza töreni öncesi Fenerbahçe Kulübü için yaptığı teşekkür konuşmasında Aziz Yıldırım'ın ismini belirtmediği hatırlatılan Gökhan Gönül, "Alakası yok. "Tüm yönetim kurulu üyeleri" derken herkesi dahil ettim. Böyle anlaşıldıysa düzeltmiş olayım. "Yönetim kurulu üyeleri" derken başkanı da içine dâhil ederek herkesi söylüyorum." ifadelerini kullandı. Ancak Gökhan'ın bu soruyu cevaplarken yine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ismini zikretmemesi dikkat çekti.

Son olarak Beşiktaş'a transfer kararı aldığında gelebilecek tepkilerden çekinip çekinmediği yönünde bir soru sorulan Gökhan Gönül, "Hayır. Ben bugüne kadar hiçbir zaman, yıllarca top oynadığım dönemde, doğru olduğuna inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım ve şirin görünmek için de hiçbir şey yapmadım. Bugün burada oturmamın en büyük sebeplerinden biri budur. Benim vicdanım çok rahat. Bu kulübe geldiğim için mutluyum. Bu akşamki antrenmanla birlikte Beşiktaş formasını giyip, 4 sene boyunca elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim. Doğru bildiğime inandığım şeylerin doğrultusunda yürümeye devam edeceğim." sözleriyle basın toplantısını noktaladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı25 Nisan 2024 Perşembe 10:23
  • Süper Lig'de 34. hafta25 Nisan 2024 Perşembe 10:20
  • Meler, EURO 2024'te görev alacak23 Nisan 2024 Salı 12:45
  • Karting sezonuna coşkulu açılış22 Nisan 2024 Pazartesi 11:53
  • Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu20 Nisan 2024 Cumartesi 13:06
  • Türkiye Bisiklet Turu başlıyor20 Nisan 2024 Cumartesi 10:30
  • Formula 1'de sıradaki durak Çin19 Nisan 2024 Cuma 12:40
  • Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'ne veda etti19 Nisan 2024 Cuma 09:46
  • Trendyol Süper Lig’de 33. hafta18 Nisan 2024 Perşembe 13:28
  • Beşiktaş'ın konuğu MKE Ankaragücü18 Nisan 2024 Perşembe 12:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78