• BIST 13501.55
  • Altın 6213.91
  • Dolar 47.399
  • Euro 54.4099
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Göçmen konutlara yeni park

Göçmen konutlara yeni park
Büyükşehir'den yeşil yatırım...

Bursa'da 3 milyon metrekare yeni yeşil alan hedefine hızla ilerlen Büyükşehir Belediyesi, Görükle Göçmen Konutları'na da yeni bir park kazandırıyor.   

Bursa’yı yeniden ‘yeşille’ anılan bir kent haline getirmek amacıyla Bursa Millet Bahçesi, Vakıf Bera Kent Parkı, Bağlaraltı Parkı gibi büyük ölçekli parkları kente kazandıran, Gökdere Millet Bahçesi, Doğanbey Millet Bahçesi, Çekirge Teras gibi yatırımlara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Görükle Göçmen Konutları'na da bölgeye nefes olacak bir park kazandırıyor. Toplam 16 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekaresi tamamen yeşil alan olacak. Bölgedeki sosyal donatı alanı eksikliğini büyük ölçüde giderecek olan parkta 350 metre bisiklet yolu, 385 metre yürüyüş yolu, basketbol sahası, fitness alanı, çocuk oyun alanı ve bir kafeterya bulunacak. 3 adet pergolanın da konuşlandırılacağı park alanının hemen yanında bulunan 80 adet zeytin ağacı da park alanına dahil edilerek koruma altına alınacak. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakabilmek amacıyla çevre yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi. Alt yapı yatırımlarının yanı sıra büyük ölçekli park ve meydanları kente kazandırmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Özellikle evlerde kaldığımız pandemi sürecinde doğanın, çevrenin hatta bir ağacın bile ne kadar büyük önem taşıdığını hep birlikte gördük. Bu nedenle büyük ölçekli parkların yanı sıra mahallelerimize de halkımız nefes alacağı, çocuklarıyla birlikte gelip, keyifli vakit geçirebileceği parklar kazandırıyoruz. Bu kapsamda projelendirdiğimiz Göçmen Konutları’ndaki parkımızı da kısa zamanda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43