• BIST 10275.75
  • Altın 4274.454
  • Dolar 39.813
  • Euro 46.9041
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Göçmen konutlara yeni park

Göçmen konutlara yeni park
Büyükşehir'den yeşil yatırım...

Bursa'da 3 milyon metrekare yeni yeşil alan hedefine hızla ilerlen Büyükşehir Belediyesi, Görükle Göçmen Konutları'na da yeni bir park kazandırıyor.   

Bursa’yı yeniden ‘yeşille’ anılan bir kent haline getirmek amacıyla Bursa Millet Bahçesi, Vakıf Bera Kent Parkı, Bağlaraltı Parkı gibi büyük ölçekli parkları kente kazandıran, Gökdere Millet Bahçesi, Doğanbey Millet Bahçesi, Çekirge Teras gibi yatırımlara devam eden Büyükşehir Belediyesi, Görükle Göçmen Konutları'na da bölgeye nefes olacak bir park kazandırıyor. Toplam 16 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekaresi tamamen yeşil alan olacak. Bölgedeki sosyal donatı alanı eksikliğini büyük ölçüde giderecek olan parkta 350 metre bisiklet yolu, 385 metre yürüyüş yolu, basketbol sahası, fitness alanı, çocuk oyun alanı ve bir kafeterya bulunacak. 3 adet pergolanın da konuşlandırılacağı park alanının hemen yanında bulunan 80 adet zeytin ağacı da park alanına dahil edilerek koruma altına alınacak. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakabilmek amacıyla çevre yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi. Alt yapı yatırımlarının yanı sıra büyük ölçekli park ve meydanları kente kazandırmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Özellikle evlerde kaldığımız pandemi sürecinde doğanın, çevrenin hatta bir ağacın bile ne kadar büyük önem taşıdığını hep birlikte gördük. Bu nedenle büyük ölçekli parkların yanı sıra mahallelerimize de halkımız nefes alacağı, çocuklarıyla birlikte gelip, keyifli vakit geçirebileceği parklar kazandırıyoruz. Bu kapsamda projelendirdiğimiz Göçmen Konutları’ndaki parkımızı da kısa zamanda tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Böyle vicdansızlık görülmedi04 Temmuz 2025 Cuma 11:00
  • Bursa'da kanlı kavga: 2 yaralı04 Temmuz 2025 Cuma 10:57
  • Bursa dahil 6 ilde dolandırıcılık operasyonu04 Temmuz 2025 Cuma 08:52
  • Körfez seferleri 5 Temmuz’da başlıyor03 Temmuz 2025 Perşembe 20:23
  • Bursalı sürücüler dikkat!03 Temmuz 2025 Perşembe 12:02
  • 183 bin öğrenciye yangın güvenliği eğitimi03 Temmuz 2025 Perşembe 11:15
  • Çevre Düzeni Planı, ortak akıl ile şekilleniyor03 Temmuz 2025 Perşembe 11:08
  • Bursa'da düğün bir anda karıştı03 Temmuz 2025 Perşembe 10:45
  • Bulduğu kuşu ağzıyla besliyor03 Temmuz 2025 Perşembe 10:12
  • Osmangazi'de intihar girişimi!03 Temmuz 2025 Perşembe 10:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43