• BIST 9845.85
  • Altın 3362.6
  • Dolar 35.9899
  • Euro 37.1214
  • Bursa 4 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara 1 °C

Gine´de, izinsiz gösterilere yarın da devam edilecek

Gine´de, izinsiz gösterilere yarın da devam edilecek
KONAKRİ - Batı Afrika ülkesi Gine´de, muhalefet ve iktidar arasında kavga devam ediyor. Muhalefet, izinsiz gösterilere yarın da devam etme kararı aldığını açıkladı. Pazartesi ve salı günü izins

KONAKRİ - Batı Afrika ülkesi Gine'de, muhalefet ve iktidar arasında kavga devam ediyor. Muhalefet, izinsiz gösterilere yarın da devam etme kararı aldığını açıkladı.

Pazartesi ve salı günü izinsiz gösterilerin düzenlendiği başkent Konakri'deki 5 bölgede, sosyal hayat çıkan olaylar yüzünden tamamen durmuştu. Muhalefet Çarşamba günü, Devlet Başkanı Alpha Conde'nin ABD'ye gitmesiyle 5 gün boyunca izinsiz gösterileri durdurmuştu.

Muhalefet 20 Nisan Pazartesiden itibaren tekrardan izinsiz gösteriler yapacağını duyurdu. Konakri Valiliği yapılacak izinsiz gösterilerin engellenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Öte yandan, başkentte geçen hafta yapılan gösterilerde 3 kişi hayatını kaybetmiş, birçok araç ise kullanılamaz hale gelmiş ve bölgedeki esnaf da kepenk kapatmak zorunda kalmıştı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43