• BIST 13458.1
  • Altın 6174.48
  • Dolar 47.4686
  • Euro 54.7711
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 33 °C

Gemlik'te deprem testi kolaylığı

Gemlik'te deprem testi kolaylığı
Gemlik’te deprem testi yaptırmak isteyenlere arşivden verilecek projeler ücretsiz...

Gemlik Belediye Meclisi’nde alınan kararla ilçe genelinde deprem testi yaptırmak isteyen ve vatandaşların binlerce lira karşılığında alabildiği evlerinin projelerinin altı ay süresince ücretsiz temin etmeleri sağlanacak. 

Bursa haber...    

Gemlik Belediyesi, deprem testi yaptırtmak isteyen vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaya devam ediyor. Depremin meydana geldiği 6 Şubat öncesinde yaklaşık 8 aylık bir çalışmayla arşivini dijitale aktaran Gemlik Belediyesi, deprem risk analizi yaptırmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağladı. 

Belediye Meclisi, deprem risk analizi yaptırabilmek amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden belgelerin temini için kat maliklerinin en az birinin adına, ilgili mühendis ve mühendislik firmaları ile riskli yapı tespitinde lisanslı kurum ve kuruluşların ve proje müellifleri tarafından yapılan başvurularda 6 ay süre ile ücret alınmaması kararını aldı. 

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı açıklamayla, Belediyelerin her yıl kendi meclisleri tarafından tarifelerinin belirlendiğini hatırlatarak, depremden önce banka eksperleri veya çok elzem durumlarda bu projelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat gününden sonra deprem testi yaptırmak isteyen vatandaşlardan çok sayıda dilekçe alındığını ifade eden Başkan Sertaslan, “Proje bedellerinin ücretsiz olması zaten zor şartlar altında deprem testi yaptırmak isteyen vatandaşlara maddi külfet getiriyordu. Vatandaşlarımız bu konularda ilgili firmalara başvurduğunda  Belediye meclisimizde aldığımız kararla beraber altı ay süresince bu evlerinin projelerini ücretsiz olarak vereceğiz. Bu kararı alan belediye meclisimize teşekkür ediyorum” dedi. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mudanya'da yaz dolu dolu geçiyor01 Ağustos 2026 Cumartesi 16:39
  • Biba: ''Bursa üretimle güçleniyor.''01 Ağustos 2026 Cumartesi 16:34
  • Fetih coşkusu Orhaneli'de01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:43
  • Rusya'dan Kiev'e saldırı: 9 ölü, 30'dan fazla yaralı01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:38
  • Dereye uçtu burnu bile kanamadı01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:36
  • Bursa'da ev yangını can aldı01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:35
  • Evden 28 ton çöp çıktı!01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:29
  • Büyükşehir Belediyesporlu Yüzücülerden 3 Madalya31 Temmuz 2026 Cuma 20:13
  • Biba: ''Ortak akıl güven üretir.''31 Temmuz 2026 Cuma 20:03
  • Bursa’da çıkan yangın kontrol altına alındı31 Temmuz 2026 Cuma 20:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43