• BIST 13292.93
  • Altın 6262.74
  • Dolar 47.4059
  • Euro 54.7374
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C

Gazi maaşları eşitlendi

Gazi maaşları eşitlendi
Vahapoğlu takip etti, gazi maaşları eşitlendi...

MHP adına gaziler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na iki kez yazılı soru önergesi veren, ısrarla konunun takipçi olan Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, hedefine ulaştı.

Bursa haber...   

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gazilere ödenen şeref aylıklarının tamamının asgari ücret düzeyine çıkarılacağını açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), TBMM gündemine getirip ısrarla takipçisi olduğu gazilerin şeref aylıklarının eşitlenmesi ve asgari ücret seviyesine çıkarılması yönündeki çalışmadan sonuç aldı. Konuyla ilgili MHP Grubu adına TBMM Başkanlığı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in cevaplaması istemiyle iki ayrı yazılı soru önergesi veren MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, muharip gazilerin, Meclis iradesi gereği katıldıkları tüm savaşlarda mazlum milletlerin yanında yer alan şanlı Türk askerinin hayattaki kahramanları olduğunu hatırlattı. 

Muharip gazilerin devlet tarafından şeref aylığı ile ödüllendirildiğini hatırlatan TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili Vahapoğlu, şöyle devam etti: 

“Fakat aynı şart ve ortamda savaşa katılan gazilerimizin şeref aylığı Mart 2007'de 1005 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklik ile yeniden düzenlendi. Bu düzenleme ile şeref aylığı tutarı sosyal güvencesi olanlar ve olmayanlar şeklinde belirlendi. Bu durum gazilerimizi rahatsız etti. Yapılan ödeme maddeten karşılığı olmayan ulvi bir görevin karşılığı olup farklı kategorilere dayandırılmasını anlamak mümkün değildi. Gazilerimizin bu ayrımcılığın sonlandırılması yönündeki taleplerini dikkate alarak harekete geçtik. Konunun hem TBMM’de hem de bakanlıkta ısrarla takipçisi olduk ve Sayın Bakanımız Vedat Bilgin’in duyarlı yaklaşımıyla sorunu çözdük.” 

"Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz" şeklindeki açıklamasıyla müjdeyi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e şahsı ve partisi adına teşekkür eden Vahapoğlu, "Kore ve Kıbrıs gazilerimize de diğer gazilerimize sağlanan araç alımlarındaki ÖTV muafiyeti gibi, Kore ve Kıbrıs gazilerimizin çocukları ya da torunlarından birinin kamuda istihdam edilmesiyle ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah Cumhur ittifakı olarak bu iki başlıktaki gazi taleplerimizi de en kısa sürede sonuçlandıracağız” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43