• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Filim festivaline sayılı günler kaldı

Filim festivaline sayılı günler kaldı
Bu yıl 21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek...

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali, 21-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle sinemaseverleri ağırlayacak olan 10. Boğaziçi Film Festivali için sayılı günler kaldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” İçin 10 Film Yarışacak!

Semih Kaplanoğlu’nun başkanlık edeceği ve Christian Jeune, Zeynep Atakan, Biket İlhan ile Irmak Zileli’den oluşan jürinin karşısına çıkacak Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda Ümit Köreken’in “Bir Umut”, Cüneyt Karakuş’un “Eflatun”, Atalay Taşdiken’in “Hara”, Ümran Safter’in “Kabahat”, Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı”, Özcan Alper’in “Karanlık Gece”, Cem Demirer’in “Mendirek”, Olgun Özdemir’in “Tatlı Süt Köpüğü”, Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in “Tebessüm”, Hakan Kerim Karademir’in “Uçuş 811” filmleri yer alıyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Eflatun”, “Tebessüm” ve “Uçuş 811” filmleri dünya prömiyerlerini, “Tatlı Süt Köpüğü” Türkiye prömiyerini 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Eflatun”, “Tebessüm”, “Kabahat”, “Kar ve Ayı” ile “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

Ayrıca Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki bir filme verilecek “FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü”nü yapımcı ve yönetmenler Osman Subaşı, Ramazan Arman ve Sevinç Gül Akdere ile Film Yönetmenleri Derneği tarafından ulusal yarışmada yer alan filmlerin yönetmenlerinden birine verilecek “FİLM–YÖN En İyi Yönetmen Ödülü”nü Raşit Çelikezer, Aydın Sayman ve Kubilay Erkan Yazıcıbelirleyecek.  

Bu yıl festivalin ulusal yarışmasında Sinema Yazarları Derneği tarafından Nisan ayında kaybettiğimiz sinema araştırmacısı Agah Özgüç anısına ilk kez verilecek olan SİYAD Ödülü’nü ise Ali Can Sekmeç, Ali Ulvi Uyanık ve Engin Ayça belirleyecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” için 10 Film Yarışacak!

Nashen Moodley, Urszula Antoniak, Nenad Dukic, Jan Jilek ve Şükrü Sim’den oluşan jüri karşısına çıkacak Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda Davit Pirtskhalava’nın “A Long Break”, Youssef Chebbi’nin “Ashkal”, Philip Scheffner’in “Europe”, Bianca Lucas’ın “Love Dog”, Lola Quivoron’ın “Rodeo”, Noémi Veronika Szakonyi’nin “Six Weeks”, Ilgar Najaf’ın “Sughra’s Sons”, Mihai Mincan’ın“To The North”, Miloš Pušić’in “Working Class Heroes”, Michal Blaško’nun “Victim” filmleri yer alıyor.

Akdenizli Sinema Yazarlarından FEDEORA Ödülü

Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Federasyonu tarafından Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki bir filme bu yıl ilk kez verilecek FEDEORA Ödülü’nü sinema yazarları Rıza Oylum, Sergey Lavrentiev ve Ştefan Dobroiu belirleyecek.

Kısa Kurmaca Film Yarışması

Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda yarışacak filmler Emre Kayiş, Samir Karahoda ve Sofia Bohdanowicz’den oluşan jüri karşısına çıkacak.

Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması’nda Emre Sefer’in “Babamın Öldüğü Gün”, Barış Kefeli ve Nükhet Taneri’nin “Ben Tek Siz Hepiniz”, Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”, Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”, Alkım Özmen’in “Gece Babamızı Ararken”, Bünyamin Bayansal’ın “Görmediniz”, Umut Beşkırma’nın “İleride Bir Karaltı Gördüm”, Benhür Bolhava’nın “Koyun”, Turan Haste’nin “Karaltı” filmleri bulunuyor.

Uluslararası Kısa Kurmaca Yarışması’nda ise Vytautas Katkus’un “Cherries”, Zhenia Kazankina’nın “Continuity of Parks”, Zoel Aeschbacher’in “Fairplay”, David Doutel ve Vasco Sá’nın “Garrano”, Sara Shabani’nin “Giant & The Seed”, Total Refusal’ın “Hardly Working”, Anna Fernandez De Paco’nun “I Didn’t Make It To Love Her”, João Gonzalez’in “Ice Merchants”, Alireza Kazemipour’un “Split Ends”,Giulia Grandinetti’nin “Tria” filmleri yer alıyor.

Ulusal Belgesel Yarışması’nda 8 Film Yer Alıyor 

Aslı Akdağ, Murat Pay ve Selin Şenköken’den oluşan jüri karşısına çıkacak Ulusal Belgesel Yarışması’nda; Mehmet Güreli’nin “Bir Zamanlar Yeşilçam: Abdurrahman Keskiner”, Mahmut Fazıl Coşkun’un “Crossroads”, Metin Dağ’ın “Kaf Kaf”, Nihan Belgin’in “Karanlık Kutunun Doğu Serüveni”, Gülben Arıcı’nın “Kennedy’nin Doğuşu”, Hazar Uyar’ın “Plaza Köylüleri”, Charles Emir Richards’ın “Suriyeli Kozmonot”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız” filmleri yarışacak.

Özel Gösterimler

Geçtiğimiz Eylül ayında kaybettiğimiz Jean-Luc Godard’ın anısına 1960 yapımı ilk filmi “Serseri Aşıklar” ve yönetmene 71. Cannes Film Festivali “Special Palme d'Or Ödülü” kazandıran 2018 yapımı son filmi “İmgeler ve Sözcükler” yönetmenin anısına özel bir bölümde seyirciyle buluşuyor.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 'Üç günlük dünya' vizyona giriyor05 Nisan 2024 Cuma 12:58
  • Bu Cuma vizyona giren filmler03 Nisan 2024 Çarşamba 14:15
  • Arap Kadri için geri sayım başladı01 Nisan 2024 Pazartesi 12:32
  • Cuma günü vizyona girecek filmler27 Mart 2024 Çarşamba 14:38
  • Bahar dizisinden anlamlı destek27 Mart 2024 Çarşamba 13:19
  • Esra Erol'dan kadın muhtar adaylarına destek27 Mart 2024 Çarşamba 12:02
  • Bu Cuma vizyona giren filmler13 Mart 2024 Çarşamba 13:39
  • ‘Sırrını Biliyorum’ vizyona giriyor08 Mart 2024 Cuma 13:27
  • Haftanın filmleri belli oldu06 Mart 2024 Çarşamba 12:32
  • Yan Oda dizisi tarih değişti04 Mart 2024 Pazartesi 16:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78