• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 24 °C

"FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa..."

"FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa..."
Balbay'dan Ensar Vakfı tepkisi...
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında imzalanan protokolü Meclis gündemine taşıdı. Balbay, "Ensar Vakfı olağanüstü güç elde ettikten sonra güç zehirlenmesi yaşarsa, FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa bunun hesabı nasıl verilecek? O zaman da Rabbim bizi affetsin mi diyeceksiniz." diye sordu.
 
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile işbirliğine karşı çıktı. Balbay, kurslarda vakfın kendi bünyesinde görev alacak öğretmenlerin ücretlerinin Bakanlık tarafından ödenecek olmasının da kabul edilemez olduğunu kaydetti.
 
Balbay şunları söyledi:
 
"Karaman'daki çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Ensar Vakfı ile böyle bir protokolün imzalaması tam anlamıyla bir aymazlıktır. Ensar Vakfı'nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesinin sonuçları çok ciddi sorunlara yol açacaktır. Milli Eğitim okullarında bu dayatmaya razı olmayacak milyonlarca aile var iken Bakanlığın böyle bir adım atmasını şiddetle reddediyorum.
 
PROTOKOLÜ İPTAL EDİN
 
Yapılan protokolle Ensar Vakfı öğretmenlerine hepimizden toplanan vergilerle oluşturulan Milli Eğitim bütçesinden ödeme yapılacak bu kamu gücünün kötüye kullanımıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. FETÖ'nün eğitim sistemi başta olmak üzere ülkemize vermiş olduğu zararlar ortadayken Ensar Vakfı'nın Milli Eğitim sistemine ortak edilmesi yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığıdır. Bakanlığı buradan uyarıyorum çok geç olmadan derhal bu protokolü iptal edin."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kütahya Simav'da 5 dakikada 4 deprem01 Ağustos 2025 Cuma 09:53
  • Altaylı’nın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu31 Temmuz 2025 Perşembe 12:16
  • Özgür Özel: Tanju Özcan sınırları aştı31 Temmuz 2025 Perşembe 11:51
  • Nasuh Mahruki: Bu Hâlâ Sizin Önerdiğiniz Komisyon mu?"31 Temmuz 2025 Perşembe 11:32
  • Kripto para şirketine el kondu31 Temmuz 2025 Perşembe 11:21
  • ''Yanan ormanların eskiye dönmesi 10 yıl sürecek''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:54
  • ''Adaletin kalbinde iz bırakın.''30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:45
  • TÜRK-İŞ'ten grev kararı! 500 kuruma...30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:37
  • 20 milyonluk söyleşi günleri30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:17
  • Özgür Özel'den adaylık mesajı30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43