• BIST 13292.93
  • Altın 6223.31
  • Dolar 47.5136
  • Euro 54.6967
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

FETÖ'nün el yazısı karşılaştırılacak

FETÖ'nün el yazısı karşılaştırılacak
Bursa eski emniyet müdürü, iddiaları kabul etmedi

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu, toplam 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Bursa son dakika...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı.

Savcılık soruşturmasının ardından tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen mayıs ayında iddianamenin okunması ve sanık ifadelerinin alınmasıyla başlayan duruşmaya bugün devam edildi.

 

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Kahya, Gülsar, Saydam Kocaeli 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz sanıklar K.B., F.Ö., A.M.A. ve Y.Y. ile avukatları katıldı. 

Duruşmada SEGBİS sistemiyle ifade veren Ali Osman Kahya, "İlk duruşmada da söylemiştim, evimde bulunan Gülen'in bana yazdığı iddia edilen not, benim değil, bu bir komplodur, Gülen'in yazı örneklerini talep ediyorum tekrar" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı bu konuda resmi kurumlarda bulunan Gülen'e ait yazı örneklerinin ellerine ulaştığını, gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

kahya-2.jpg

Mahkeme heyeti kısa aranın ardından tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43