• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

FETÖ'den tutuklanmıştı

FETÖ'den tutuklanmıştı
Demirci hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi
Komedyen Atalay Demirci hakkında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi
 
İddianamede Atalay Demirci'nin 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamalarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
 
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma 17 Ağustos'ta başlayacak.
 
YAZIŞMALARI HATIRLATILDI
 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan komedyen Atalay Demirci hakkında düzenlenen iddianamede, sosyal medya hesabından FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’e yakınlıkları bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ve basketbolcu Enes Kanter’le yazışmaları olduğu hatırlatıldı.
 
"HALİME BAKIYORUM, SIFIRLANDIK"
 
Atalay Demirci’nin Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yazışmalarının yer aldığı iddianamede, Hakan Şükür’ün "Kimse yardım etmedi" şeklindeki sözüne karşılık Atalay Demirci’nin 'teselli ettiği', Hakan Şükür’ün, "Bana yardım etmiyorlar. Kullan at, benim alanıma bakıyorum, halime bakıyorum, sıfırlandık. Ev, araba, avukat... Boyuna masraf kimse yardım etmedi. Ona da gittim ve boş döndüm. Bizimle uğraşacak vakti yok. Çok sıkıldım" ifadelerini kullandığı belirtildi.
 
İddianamede, Demirci’nin Kanter ile yaptığı yazışmalarda da şu mesajlara yer verdi:
 
- Enes Kanter: ’Çok sıkışık durumdayız, Birçok kişi işini kaybediyor, ailesine zor bakıyor. Bizim bile Amerika’ya bölgelere ödemem gereken şeyi ödeyeceğim, yeni sezonun açılmasını bekliyorum. Onun için şu an ben de biraz sıkışığım abi, ileride olabilir de ama şu an biraz zor olabilir. Kusura bakma abi biz de diğer taraflara da yetişmeye çalışıyoruz. Yoksa bir çok hizmet duracak Allah korusun.’
 
- Atalay Demirci: ’Anladım Enes'im biliyorum az çok tahmin edebiliyorum, Allah yardımcımız olsun hepimizin kardeşim, tedbiren takibi bırakmak zorundayım bu arada anlarsın kardeşim.’
 
- Enes Kanter: ’Sorun değil abi.’
 
- Atalay Demirci: ’Nelere bakarak insan avlıyorlar, ne hikayeler var bir bilsen dur bakalım geleceğiz gibi biz de oralara, ne olur dua et bize de. Allah’a emanet ol."
 
Atalay Demirci’nin para transferlerine ilişkin mali analiz raporuna da değinilen iddianamede, gönderdiği EFT’lerin, havalelerin silahlı terör örgütü suçlamalarıyla ilgili soruşturma dosyalarına konu olduğu, para transferi gerçekleştirdiği bazı kişilerin ise FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında işlem yapılan şüpheliler olduğu kaydedildi.
 
GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞTÜLER
 
İddianamede, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile fotoğrafının da basına yansıdığı belirtilen Atalay Demirci’nin savcılık ifadesine de yer verildi. İfadesinde, FETÖ’nün darbe girişiminden yaklaşık 10 gün önce Hakan Şükür ve Enes Kanter ile görüntülü görüştüğünü aktaran Atalay Demirci, Kanter’den 2016 yılı mayıs ayında 100 bin dolar borç aldığını, borcunu zamanında ödeyemeyeceğini söylediğini, Hakan Şükür ile de onun kendi sıkıntıları nedeniyle görüştüğünü savundu.
 
MADDİ KAZANCI OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ
 
Kod adı "Vefa" olan Muhammet Yusuf Kulaksız’ın, tanıştırmak için kendisini FETÖ elebaşı Gülen’e götürdüğünü belirten Demirci, bu görüşmede radyonun etkinliklerini anlattıklarını, bu ziyaretten dolayı gittiği gösterilerden de "Fethullah Gülen’i ziyaret etmenin manevi hazzı sebebiyle" maddi kazancının olmadığını ileri sürdü.
 
"YETENEK YARIŞMASINDA OY KULLANMIŞ OLABİLİRLER"
 
Dünya Radyo’da çalışmasından sonra çevresinde daha çok FETÖ’ye hizmet eden insanlar olduğundan popülerliğinin arttığını bildiren Demirci’nin savcılık ifadesindeki beyanlarına, iddianamede şu şekilde yer verildi: "2007’de radyodan ayrılmama rağmen 2013’te Yetenek Sizsiniz yarışmasında adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum. Üst kademedeki Muhammed Yusuf Kulaksız ile tartışmamdan dolayı ayrılmama rağmen cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp destek olmalarını istemedim. Darbe teşebbüsü ile ilgili herhangi bir kimseden duyum almadım. Bu örgütü dine hizmet etmekte olan bir cemaat yapısı olarak değerlendirdim, görmüş olduğum son tablo nedeni ile yapılanları tasvip etmiyorum. Kendimi örgüt mensubu olarak görmüyorum fakat kandırıldığımı ve kullanıldığımı hissediyorum. Örgüte yapmış olduğum tüm hizmetlerden dolayı pişmanlık duyuyorum. Ülkeme ve milletime ihanet etmedim, onlarla geçirdiğim her an yüzünden pişmanlık duyuyorum."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu29 Nisan 2024 Pazartesi 09:46
  • Organize suç örgütü çökertildi29 Nisan 2024 Pazartesi 09:41
  • 3 ilde FETÖ/PDY operasyonu29 Nisan 2024 Pazartesi 09:18
  • Bakan Fidan Riyad'a gidiyor27 Nisan 2024 Cumartesi 14:08
  • Meral Akşener veda etti27 Nisan 2024 Cumartesi 14:02
  • Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik27 Nisan 2024 Cumartesi 12:11
  • Mevsimlik işçi kararı yayımlandı27 Nisan 2024 Cumartesi 12:00
  • Eş zamanlı 'Narkoçelik-14' operasyon27 Nisan 2024 Cumartesi 11:53
  • Filistin hurmasına gümrük muafiyeti27 Nisan 2024 Cumartesi 11:51
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78