• BIST 9444.05
  • Altın 4250.457
  • Dolar 39.7163
  • Euro 46.1346
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Federica Mogherini: Avrupa İslam´dır, İslam da Avrupa´dır

Federica Mogherini: Avrupa İslam´dır, İslam da Avrupa´dır
BRÜKSEL - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İslam´ın Avrupa´nın bir parçası olduğunu vurguladı. Mogherini, Avrupa´nın İslam´ın ta kendisi; İslam´ın d

BRÜKSEL - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İslam'ın Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurguladı. Mogherini, Avrupa'nın İslam'ın ta kendisi; İslam'ın da Avrupa olduğunun altını çizdi.

Avrupa Palamentosu Sosyal Demokratlar Grubu'nun bünyesi altında çalışma yapan Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı'nın (EPS) düzenlediği 'Call to Europe' (Avrupa'ya çağrı) programına AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözleri damga vurdu. Mogherini İslam dininin Avrupa'ya ait bir parça olmadığını düşünenlerin yanıldığını ve Avrupa kimliğini anlayamadıklarını aktardı. Mogherini, "Avrupa İslam'dır, İslam da Avrupa'dır." diyerek İslam'ın Avrupa'nın vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çizdi. Mogherini, İslam dininin bu toplumda yeri olduğu gibi, tarihimizde ve kültürümüzde de yeri var. Aynı şekilde gelecekte de yeri olacaktır." ifadelerini kullandı.

Programın açılış konuşmasını ise İtalya'nın eski Başbakanı Massimo D'Alema yaptı. Aynı zamanda EPS Başkanlığı da yapan D'Alema birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. D'Alema, bunun bir başlangıç olması gerektiğini ve Avrupa'daki Müslümanlar ile diyaloga girilmesi için bu tür konferansların bir fırsat olduğunu söyledi.

D'Alema, 'Avrupa İslamı' diye bir kavram olmadığını ama Avrupa ülkelerindeki toplulukların içerisinde dine dayalı çok sayıda kültürlerin olduğunu ifade etti. D'Alema, "Hedefimiz Müslüman uyruklu Avrupa vatandaşlarının diğer Avrupalılar ile birlikte nasıl yaşadığını görerek onları anlamak." diye konuştu.

D'Alema şöyle devam etti: "İnanıyorum ki İslam, Avrupa Birliği değerlerinden oluşan; özgürlük, demokrasi ve insan hakları ile birlikte yaşayabilir. Buradaki çoğu insanın benimle aynı düşüncede olduklarını biliyorum."

Belçika Müslüman Yönetimi Başkanı Noureddin Smaili ise eğitim yetersizliğinin radikalleşmeye yol açtığını, İslam'ın temen değerleri olan barış ve özgürlüğün iyi anlatılamadığını belirtti. Smaili, gerçek Müslümanların demokrat olduğunu da söyledi ve "İslam devletin başında imam birini emretmiyor, ehil birini emrediyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43