• BIST 13292.93
  • Altın 6259.12
  • Dolar 47.4065
  • Euro 54.7532
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C

Faruk Çelik, Aziz Yıldırım'a cevap verdi

Faruk Çelik, Aziz Yıldırım'a cevap verdi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın o sözlerine Bakan Faruk çelik yanıt verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Bursaspor'un lig şampiyonluğuyla sonuçlanan 2009-2010 sezonunun incelenmesi gerektiğine yönelik açıklamasına ilişkin, "Bir maçtan bahsediliyorsa tüm kamuoyu canlı izledi ama geriye doğru bir bildikleri varsa, bu FETÖ terör örgütü Sayın Yıldırım'ı da bütün spor camiasını da üzdüğü için, bütün 79 milyonu da gerçekten kahrolası eylemleriyle perişan ettiği için geriye doğru bildikleri bir şey varsa, tamamen bu yargı cephesinde ele alınır, değerlendirilir, 'eyvallah' deriz." dedi.
Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı ekibin şampiyon olduğu 2009-2010 sezonunda kendisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Bursa milletvekilliği görevinde bulunduğunu anımsattı.
 
Bursaspor'un o yıl gerçekten çok başarılı bir sezon geçirdiğini anlatan Çelik, "Şampiyonluk son maçlara kalmıştı. Ben de hiç unutmuyorum, Bursa'ya 2 gün önce geldim. Bu şehrin milletvekili ve bakanı olarak başarılar dilemek için kulübü ziyaret ettim. Tatlı götürdük, futbolcularla tatlı yedik, tatlı konuştuk. Amacımız moral, motivasyon sağlamak. Yani şehrin milletvekili olarak görevimiz buydu. Bu görevi yerine getirdik." diye konuştu.
 
Çelik, ziyarette teknik heyet ve futbolculara yönelik bir konuşma yaptığını aktararak, şöyle konuştu:
"Orada Bursasporlu futbolculara 'Korkmayın, çekinmeyin, siz Beşiktaş'a karşı üzerinize düşeni yapın.' dedim. Trabzonspor'u kastederek, 'Ben inanıyorum ki onlar da böyle dedikodulara filan pabuç bırakmayacak, onlar da çıkıp aslanlar gibi mücadele edecekler ve neticede Bursaspor da şampiyon olacaktır.' dedim. Ne zaman? Maçtan 2 gün önce futbolcularla buluşmamızda bunları söyledim. Nitekim Fenerbahçe aslında çok güzel oynadı ama Trabzonspor müthiş bir defans ortaya koydu. Ne yaptılarsa 5 metreden, 10 metreden top bir türlü girmedi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı 1-1 bitti. Buradaki maçta ise biz Beşiktaş'ı rahat bir skorla yendik. Böylece Bursaspor ipi göğüsledi. Bir maçtan bahsediliyorsa tüm kamuoyu canlı izledi ama geriye doğru bir bildikleri varsa, bu FETÖ terör örgütü Sayın Yıldırım'ı da bütün spor camiasını da üzdüğü için, bütün 79 milyonu da gerçekten kahrolası eylemleriyle perişan ettiği için geriye doğru bildikleri bir şey varsa tamamen bu yargı cephesinde ele alınır, değerlendirilir, 'eyvallah' deriz."
Kendisinin son döneme şahit olduğunu dile getiren Çelik, "Bursaspor- Beşiktaş, Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında 4 takımın da gerçekten kıyasıya verdikleri bir mücadelenin içinde Bursaspor'un haklı olarak ipi göğüslediğini söyleyebiliyorum ama öncesini bilemiyorum. O tamamen spor camiasının yapacağı değerlendirmedir. Onların bilgileri, belgeleri konuşabilir." ifadelerini kullandı.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43