• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Esed:Terör yenilmeden hiçbir şey değişmez

Esed:Terör yenilmeden hiçbir şey değişmez
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesinde siyasi sürecin geleceği, istifa çağrıları ve mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, "Uzlaşı sağlayabiliriz, ancak Suriye’de terör yenilmeden hiçbir şey değişmez" dedi.

Rus basınına konuşan Esed, ülkesinde siyasi sürecin geleceği, istifa çağrıları ve mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Esed, kan akmaya devam ettiği sürece Suriye’de diyalog çalışmalarında başarılı olunamayacağını söyledi. İnsanlar ölmeye devam ederken başarı sağlanamayacağını belirten Esed, “Avrupa’nın mültecileri kabul edip etmemesi sorun değil. Sorunun asıl sebepleri ortadan kaldırılmalı. Mültecilerin kaderi Avrupalıları endişelendiriyorsa, teröristlere desteği sonlandırsınlar” diye konuştu.

Suriye’de tüm halk için önceliğin “güvenlik ve istikrar” olduğunu vurgulayan Esed, hükümet içi ve dışındaki tüm siyasi güçlerin halkın bu gereksinimini karşılamak için bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Kürtlerin Suriye toplumunun bir parçası olduğunu da vurgulayan Esed, “Onlar yabancı değil. Tıpkı Araplar, Çerkezler, Ermeniler ve yüzyıllardır Suriye’de var olan diğer birçok ulus ve mezhep gibi bu topraklarda yaşıyorlar. Bu bileşenler olmadan Suriye’de yekpare toplumun varlığı mümkün değil” şeklinde konuştu. Esed’in röportajının tamamı gün içinde Rus basınında yayınlanacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43