• BIST 5.031,98
  • Altın 1211.438
  • Dolar 19.0481
  • Euro 20.4952
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ersun Yanal: Trabzon, haksız bir şekilde yaratılan bu imajı hak etmiyor

Ersun Yanal: Trabzon, haksız bir şekilde yaratılan bu imajı hak etmiyor
TRABZON - Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, haksız bir şekilde kamuoyunda oluşturulan kötü imajı Trabzon´un hak etmediğini söyledi. Yanal, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından

TRABZON - Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, haksız bir şekilde kamuoyunda oluşturulan kötü imajı Trabzon'un hak etmediğini söyledi.

Yanal, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından yaptığı değerlendirmede, daha önceki haftalarda iç sahada gösterdikleri kazanma arzusunu deplasman maçlarına yansıtamadıklarını hatırlattı. Deplasmanda yaşadıkları kayıpların sıralamadaki yerlerini çok etkilediğini anlatan tecrübeli hoca, Galatasaray maçıyla ilgili de şunları söyledi: "Kazanma arzusunu ortaya koyduğumuzda, zaman zaman maçı rakibe versek de kazanmayı ortaya koyduğunuzda kazanabiliyorsunuz. Zaman zaman bu üstünlüğü rakibe kaptırsak da çoğunluğunda biz üstündük. Galatasaray'ın hücuma çıktığı ve savunmaya dönemediği pozisyonları fazlasıyla yapabilirdik. Bugün kazandık. Galatasaray'a zirve yarışında başarılar diliyorum. Bizim de zirveyi ilgilendiren maçlarımız var. Bursa ve Beşiktaş ile kendi sahamızda oynayacağız. O maçlara kadar daha iyi olup, onları da kazanmak istiyoruz." dedi.

Türkiye ve futbolun ilginç bir süreçten geçtiğini kaydeden Yanal, şöyle devam etti: "Trabzon'un futbola olan tutkusunu çok iyi biliyorum. Burada yaşayan birisi olarak yaşamın kolay ve keyifli olduğunu da biliyorum. Trabzonspor hak ettiği imajın dışında bir imajla anılıyor. Bu algıyı hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Haksız bir şekilde kamuoyunda yaratılan bu imajı Trabzon'un hak etmediğini düşünüyorum. Trabzon'da daha önce de çalıştım. Bu tür derbiler keyifli bir şekilde geçti. Trabzon seyircisi coşkulu ve oyunun heyecanlı bölümlerini seviyor ve alkışlıyor. Bugün kaybedebilirdik, berabere de bitebilirdi. Oyunun içinde bunlar var. Sağduyulu olmak lazım. Futbolun keyfini, tadını çıkartmak lazım." ifadelerini kullandı.

Yanal, maçın hakemiyle ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu: "Özer'in atıldığına üzüldüm. Çünkü Özer, Mulsera'yı tutmak için gitti. Aslında nedensiz bir gerginlik yaşandı. Oyuncuların sağduyusu ile bu erken bitti ve maç devam etti. Penaltı pozisyonu talihsiz bir pozisyondu. Artık bunun değerlendirmesinin sizleri bırakıyorum. Herkes yetenekleri kadar başarılı oluyor. Yetenekli olmadığını düşündüğüm hakemlerin olduğun daha önce de söylemiştim. Ama bugünkü yorumu sizlere bırakıyorum."

Ersun Yanal, bordo-mavili takımın hedefiyle ilgili bir başka soru üzerine de, "Trabzonspor'un hedefi adım adım ve basamak basamak gerçekleşmeli. İyi bir takım kurmalı ve bunu şampiyonluğa oynatmalı. İlk ve tek hedef önce şampiyonluk olmalı. Bunun için de herkesin mutabakata vardığı ve güç birliği yaptığı bir ortam yaratılmalı. Trabzon bunu hak eden bir şehir." dedi.

Yanal, Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Türkiye de futbolcular arasında bir problem yaşanmıyor. Ben sahanın içinde kalmaya çalışıyorum. Bunun futbolla ilgisi olmadığın düşünüyorum. Trabzon'da yaşan birisi olarak bu olayın Trabzon ile alakası olmadığına inanıyorum."
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çeyrek final maçları takvimi açıklandı23 Mart 2023 Perşembe 16:45
  • Eker I Run birincileri depremzedeler için koştu21 Mart 2023 Salı 12:24
  • Eker I Run, afetzedeler için koşuyor18 Mart 2023 Cumartesi 11:49
  • Formula 1 Suudi Arabistan'da düzenlenecek17 Mart 2023 Cuma 12:15
  • Gianni Infantino güven tazeledi16 Mart 2023 Perşembe 13:08
  • Ragbi Şampiyonası ilk etabı Bursa'da15 Mart 2023 Çarşamba 11:31
  • Bodrum'da sezon Ralli ile başlıyor!13 Mart 2023 Pazartesi 15:58
  • Türkiye Snowboard Şampiyonası’nda13 Mart 2023 Pazartesi 13:53
  • FIFA eSüper Lig Başlıyor10 Mart 2023 Cuma 12:00
  • Ja Morant'ın cezası uzatıldı09 Mart 2023 Perşembe 16:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78