• BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 23 °C

ERP süreçlerine yapay zeka desteği

ERP süreçlerine yapay zeka desteği
ERP’de yeni çağı yapay zeka tasarlayacak...

İşletmelerin dijital dönüşümde ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümleri uçtan uca sunan IAS, ERP alanında yapay zekadan aldığı güçle müşterileri için en uygun çözümleri hayata geçiriyor.

Gerçekleştirdiği inovasyonlar ile geleceğin teknolojilerini yaratarak, tüm paydaşlarına rekabet güçlerini artıracak çözümler sunma misyonuyla hareket eden IAS, özellikle ERP alanında yapay zekadan da destek alan Canias ürünüyle ön plana çıkıyor. Geleneksel ERP sistemleri yapay zeka desteğiyle işletmeleri daha çevik ve verimli hale getirirken stratejik karar desteğinden finans süreçlerine kadar yapay zeka ERP sistemlerine entegre olmuş durumda.

Yapay zeka, ilk olarak karşımıza makine öğrenimi (Machine Learning-ML) olarak çıkan bir kavramdır. Daha önceki çalışmalarda yapay zekaydı ancak makine öğrenimi ile daha iyi modeller oluşmaya başladı. Sonrasında derin öğrenme ve pekiştirmeli öğrenme gibi gelişmelerle devam etti. Yapay zeka, makine öğrenimi ve donanım gelişimleri ile ciddi bir ivme kazandı. Bugün geldiğimiz noktada, işletmelerin birçok alanında yapay zeka destekli uygulamaların yaygınlaştığını gözlemliyoruz.

Yapay zekanın ERP dünyasında kendini gösterdiği en önemli alanlardan bir tanesi ise sohbet robotları. Bu alan, yalnızca sohbet robotlarıyla sınırlı kalmayıp, geniş anlamda Konuşma AI (Conversational AI) olarak adlandırılabilir. Sistem, OpenAI’ın ChatGPT ürünü benzeri bir mantıkla çalışıyor. Konuşma AI çözümleri, çalışanların iş süreçleriyle ilgili sisteme soru sormasını ve bu soruların karşılığı olarak da aldıkları çeşitli raporlarla işlerini kolaylaştırmasını sağlıyor. Bu teknolojiler, kullanıcılarla etkileşimde bulunarak veri toplama, analiz yapma ve hatta belirli kararları otomatikleştirme gibi pek çok işlevi yerine getiriyor. Sonuç olarak, Konuşma AI çözümleri, işletmelerin daha verimli çalışmasını ve daha hızlı kararlar almasını sağlayarak ERP sistemlerine önemli katkılarda bulunuyor. 

ERP’de Yeni Çağı Yapay Zeka Tasarlayacak

Teknoloji dünyasının baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde en hızlı gelişim yapay zeka alanında oluyor. ERP tarafında, yapay zeka desteğiyle hayata geçen akıllı otomasyon da şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinin daha hızlı sonuçlanmasını sağlıyor. Diğer yandan da dijital dönüşüm süreçlerini başarıyla devam ettiren bu işletmeler, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümleri de daha hızlı bir şekilde hayata geçirerek müşteri memnuniyeti tarafındaki rekabette bir adım öne geçmeyi başarıyor.

Statista’nın açıkladığı verilere göre yapay zeka pazarı 2024’ü 305,9 milyar dolar değerle kapatacak. Aynı araştırma sonuçlarına göre yapay zeka pazarının yıllık ortalama yüzde 15,8’lik bir ivmeyle 2030 yılını ise 738,8 milyar dolarlık bir rakamla kapatması bekleniyor. Bu hızlı ilerlemenin ERP alanına da sirayet edeceğine vurgu yapan IAS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Karabiber, “Yapay zeka artık ERP sistemlerinin geleceğini de şekillendiriyor. Bu teknolojiler, çalışanların veri analizini daha ileri düzeyde yapmasını, tahminlerde bulunmasını ve karar alma süreçlerini daha hızlı bir şekilde otomatize etmelerini sağlıyor. Yapay zekadan destek alan ERP sistemleri sayesinde işletmeler, iş süreçlerini daha hızlı optimize ederek rakiplerinin bir adım önüne geçiyor” dedi.

IAS olarak artık bir marka haline gelen Canias ERP ürünleriyle kurumların her türlü ihtiyacına uygun bir çözüm sunduklarını da belirten Can Karabiber, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Bugün geldiğimiz noktada ister KOBİ, ister büyük ölçekli şirketler olsun, karmaşık yönetmesi zor sistemler yerine ihtiyaçlarına en uygun esnek çözümleri tercih ediyor. Biz de yapay zeka gibi teknolojilerin desteğiyle hayata geçirdiğimiz terzi dikimi ürünlerimizle iş ortaklarımıza işletme süreçlerinde ihtiyaç duydukları en uygun ürünü sunuyoruz. Böylece hem müşteri memnuniyetini sağlıyoruz hem de asıl işi teknoloji olmayan iş ortaklarımızın ana işlerine odaklanarak gelirlerini artırması yolunda onlara destek oluyoruz.”

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kimlik bilgilerini sızdırmamanın yolları07 Haziran 2024 Cuma 13:43
  • Yerli ve milli şirketlere hayati uyarı06 Haziran 2024 Perşembe 13:18
  • Bungalov, kiralayacaklar dikkat05 Haziran 2024 Çarşamba 12:05
  • Dolandırıcılar otelleri hedef aldı05 Haziran 2024 Çarşamba 11:10
  • Yapay zeka ne kadar dost olacak?03 Haziran 2024 Pazartesi 10:59
  • Şifrelerimizi nasıl güvende tutarız?30 Mayıs 2024 Perşembe 08:47
  • Dijital sağlıkta akla yapay zeka geliyor28 Mayıs 2024 Salı 11:52
  • Çocuklara yönelik siber saldırılara dikkat28 Mayıs 2024 Salı 11:48
  • Yapay zeka yoldan çıkarsa ne olur?24 Mayıs 2024 Cuma 13:32
  • Kritik güvenlik açığı arttı23 Mayıs 2024 Perşembe 12:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78