• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C

Erol Simavi son yolculuğuna uğurlandı

Erol Simavi son yolculuğuna uğurlandı
İSTANBUL - Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi için Kanlıca İskenderpaşa Camii´de cenaze namazı kılındı. Simavi, daha sonra Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Beykoz´da bulunan Kan

İSTANBUL - Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi için Kanlıca İskenderpaşa Camii'de cenaze namazı kılındı. Simavi, daha sonra Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Beykoz'da bulunan Kanlıca İskenderpaşa Camii'de ikindi namazına müteakibp kılınan cenaze namazına Mehmet Ağar, Hasan Cemal, Mustafa Koç, Ertuğrul Özkök, Arzuhan, Doğan Yalçındağ, İlber Ortaylı, Erol Evgin, Faruk Süren, Mehmet Aslan, Hürriyet gazetesi çalışanları ile sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Erol Simavi'nin eşi Belma Simavi ve oğlu Sadet Simavi taziyeleri kabul etti.

Kılınan cenaze namazının ardından imam Simavi için helallik istedi. Simavi'nin tabutu omuzlara alınarak dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Simavinin cenazesi Kanlıca Mezarlığı'ında toprağa verildi.

Erol Simavi'nin cenazesine katılan Hasan Cemal, "Erol Simavi hakikaten bizim gazeteciliğin çekirdekten gelen patronlarından biri. Yani Türkiye'de gazeteciliğin temsilcilerinden biriydi. Onunla birlikte çalışmadım ama onunla çok birlikte oldum. Bende bıraktığı izlenim; gazetecilere ve gazetecilik mesleğine olan desteği hep sıcaktı. Bizlere yakındı biz onu hiç uzak hissetmedik. Ama hayat böyle işte bir varsın bir yoksun. Kendisini rahmetle anıyorum. Ve bütün gazeteci milletine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

İş adamı Mustafa Koç ise "Türk basını büyük bir duayenini kaybetti. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Mehmet Ağar da "Herkesle hem arkadaşlık hem ahbaplık yapan tamamıyla bütün resmi makam ve dışında olmaya gayret etti. Basına gazetesine bağlı olan ve hayatı hep onlarla ve o çevreyle yaşadı. Kimseye hiçbir kötülüğü olduğunu düşünmüyorum. İhtiyacı olan herkesin yanında olmuştur." şeklinde konuştu.

"Erol Simavi, birkaç kelime ile anlatılacak biri değildir." diyen Oktay Ekşi ise "Erol Bey Türk basın tarihin en önemli ve olumlu insan yürekli patronlarından biriydi. Erol Beyin sadece gazeti olarak görülmesi yeterli değildir. Çok büyük bir insan ve yüreği şefkat doluydu." ifadelerini kullandı.

Doğan Hızlan da "Çok iyi bir gazeteciydi. Türk basınında önemli işler yapmış biriydi. Türk basın tarihini inceleyenler ona önemli sayfalar ayıracaktır." dedi.



CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43