• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Erdoğan'ın arkadaşı, aday adayı oldu

Erdoğan'ın arkadaşı, aday adayı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nden arkadaşı olarak bilinen Mehmet Rüştü Karabıyık, 1 Kasım seçimleri için AK Parti'den Van milletvekili aday adayı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nden arkadaşı olarak bilinen Mehmet Rüştü Karabıyık, 1 Kasım seçimleri için AK Parti'den Van milletvekili aday adayı olduğunu bildirdi.

Mehmet Rüştü Karabıyık, yazılı açıklamasında gündemi şöyle değerlendirdi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi riskini göz ardı ederek inisiyatifi ile başlayan süreçte katedilen mesafe; çözüme ve demokrasiye olan inancımızı artırmış, AK Parti'nin bölgeye ve huzura uzattığı ele sıkı sıkı sarılmıştık. Kürt kimliğimiz ve 30 yıl öncesine dayanan dava birlikteliğimiz kuşkusuz bunu gerektiriyordu. Onun inandığı ülküye inandık, onun çözüme dair açtığı sarp patikada küçük engellere dirayet göstererek yürüdük. Fakat Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ile doğan boşluk ve iradi yokluk, açılan bu engebeli patikayı kum fırtınalarına karşı korunaksız kıldı. Bir süre sonra kol kola takip ettiğimiz dar patikada ardından gidebileceğimiz bir iz kalmamıştı. Fırtına ortasında bir adım ötesini göremeyen biz, haliyle tarumar olduk, sağa sola savrulduk. Fırtına hafif dindiğinde gördüğümüz şey, ortalıkta yolun kalmamış olduğuydu. Yeni yol açma iddiasında olanlarsa, hedefleri ve bu hedefleri pratize edecek yetisiz saha elemanlarıyla Kürt halkını ve bizi yani dostları ikna edemedi."

Barışa inanmış savrulmuş, lidersiz Kürt kadroların bu nedenle HDP'ye yöneldiğini anlatan Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat Kürt halkının bu samimi yönelişi HDP'de aynı samimiyetle karşılık bulmadı. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız maalesef bunun ispatıydı. Silahla aralarına mesafe koyma sözü tutulmadı. Şimdi taraf olma vakti. Barış ve güçlü Türkiye talebi; samimi, muhafazakar Kürt halkı, silaha taraf olmayacaktır. Kürt halkı demokrasiden yana olacaktır. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız göstermiştir ki Kürt halkı demokrasi mücadelesini silahla bağımlı bir partide vermeyecektir. Bugün silaha ve kana karşı taraf olma vaktidir. Biz de öyle yapacağız. Silaha karşı demokratik mücadeleden yana olanlarla saf tutacağız, Türkiye için cem olacağız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43