• BIST 10187.55
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Haddini bil

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Haddini bil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başkanlığı kan dökmeden getiremezsin" sözlerine tepki göstererek, "Van'da il başkanları toplantısında konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini... Ben halkımdan besleniyorum, halkımdan. Kandan beslenen birileri varsa, 1960'ta rahmetli Menderes'in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz." dedi.

Erdoğan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfının (TUGVA) Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlediği 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "başkanlığı kan dökmeden getiremezsin" sözlerine sert cevap verdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde "başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir kan" diyor. Üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik, ikincisi ırkçılık, üçüncüsü terör. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsurun da tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi... Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş sandıkla gelmiyor, girdiği her seçimde malum aldığı netice ortada. Şimdi "Acaba kanla netice alır mıyız?" diye buna bakıyor. Alamayacaksın. Bu milletin üstüne çıkamazsın. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak. Gençler, şunu da unutmayın; halk ne derse o olacak, Hak ne derse o olacak."

"NİZAMİ'NİN İDAMINA NEDEN SESSİZ KALDINIZ?"

Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşa da değinerek Avrupa ülkelerine de seslenen Erdoğan, "Kişi başına düşen geliri bizden kat ve kat fazla olan pek çok ülke, sırf rahatlarını bozmamak için, bu vahşete ve drama kayıtsız kalıyor. Sınır kapılarımızda derme çatma mülteci barınaklarında denizlerde yaşanan insanlık dışı manzaraları eminim sizler de yüzünüz kızararak esefle izliyorsunuz. İnsan Hakları Beyannamesi'ni kaleme alanlar, bugün en temel insanlık sınavından sınıfta kalmış durumdalar. Dün, Srebrenitsa'da bu imtihanı verememişlerdi. Bugün de Suriye'de Libya'da ve Yemen'de veremiyorlar. Afrika, Asya, Ortadoğu ülkeleri için demokrasi ve özgürlük karnesi hazırlayanlar kendi karnelerindeki kırıkları hiç gündeme getirmiyorlar. Terör örgütüne başkentini açmanın, onlara çadır kurdurtmanın özgürlükle ne ilgisi var. DAEŞ'in eylemlerine verdiğiniz tepkiyi niçin PKK, DHKP-C ve YPG'nin saldırıları karşısında esirgiyorsunuz. Madem siyasi idamlara karşısınız, neden birkaç gün önce şehit edilen Motiur Rahman Nizami'nin idamına neden sessiz kaldınız? Avrupa'dan bir ses bir haykırış çıktı mı? Hayır. Bunun adı çifte standart değil mi? Biz bunları söylediğimizde tutarsızlıklarını ilkesizlikleriniz yüzlerine vurduklarımızda hemen rahatsız oluyorlar. Tayyip Erdoğan hemen diktatör oluyor. Motiur Rahman Nizami'yi idam edenler diktatör olmuyor." dedi.

"HADDİNİ BİL"

Erdoğan, "Van'da il başkanları toplantısında konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini... Ben halkımdan besleniyorum, halkımdan. Kandan beslenen birileri varsa, 1960'ta rahmetli Menderes'in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Medya güçlerini, gazetelerdeki, ekranlardaki tetikçilerini kullanarak bizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar. Onların itibar suikastleri bizi yıldırmaz. Onların iftiraları, hakaretleri, bizi hakkı ve hakikati haykırmaktan alıkoymaz. Biz mazlumlara sahip çıkmaya, diklenmeden dik durmaya, doğruluğun, barışın tarafında durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kuvvetimizi medyadan, sermayeden değil, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumların dualarından alıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Ben sizlerden sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda algınızın açık olmasını, kendinizi geliştirmenizi, gündemi takip etmenizi istiyorum. Aklınızı ve kalbinizi asla birilerine kiraya vermeyin. Maalesef bazı tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlar var, biliyorsunuz. Sakın onların düştüğü oyuna düşmeyin. Akıllarını kiraya verenlerle beraber sakın olmayın. Vicdanınıza, ipotek konulmasına kesinlikle müsaade etmeyin."

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde 40 yıl boyunca devlet içinde gizli bir şekilde örgütlenen hizmet, eğitim, yardım diyerek insanımızı kandıran bir yapı en büyük zararı gençlerimize verdi. Uzun dönem ülkemizin başarılı çocukları, Anadolu'nun körpe zihinleri, paralel ihanet çetesi tarafından kandırıldı, kullanıldı. Bu ülkenin evlatları iyi niyetlerinin kurbanı oldu. 2.5 yıldır bu örgütle yoğun bir mücadele içindeyiz. Bir taraftan örgütün devlet yapımızda açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da dünyanın her yanında bu çetenin kirli yüzünü deşifre ediyoruz. Ellerine geçen her fırsatı ülkemizi karalamak için kullanan bu şer şebekesine asla pirim vermemenizi bekliyorum."

Konuşmasının ardından Erdoğan, gençlere karanfil dağıtarak onlarla toplu fotoğraf çektirdikten sonra salondan ayrıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78