• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan toplu açılış töreninde de oy istedi

Erdoğan toplu açılış töreninde de oy istedi
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde HDP, başta olmak üzere muhalefet partilerini eleştirdi. Halka seslenen Erdoğan, "Öyle rehavet içinde `kuru kuruya

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde HDP, başta olmak üzere muhalefet partilerini eleştirdi. Halka seslenen Erdoğan, "Öyle rehavet içinde 'kuru kuruya oturalım, 7 Haziran'da da oyumuzu verelim' yok. Çok çalışacaksınız. Burada tarihi bir görev var." dedi.

Sultangazi Belediyesi'nin toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Avrupa Birliği Başkanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve belediye yetkilileri de katıldı. Programa katılan vatandaşlar dev bir Türk bayrağı açtı.

Açılış öncesi kürsüye çıkan Erdoğan'ın hedefinde yine muhalefet partileri vardı. İstanbul'a yapılan yatırımların zarar etmeyeceğine vurgu yapan Erdoğan, "40 yıllık siyasi hayatımızın büyük bir bölümünü İstanbul'da geçirdik. İstanbul için çalıştık, İstanbul'dan aldığımız ilhamla Türkiye için çalıştık. Türkiye'den aldığımız ilhamla tüm dünyadaki mazlumlara, mağdurlara el uzatmak için çalıştık. 2014 yılında Türkiye'nin dünyaya yaptığı yardım, tüm donörler dediğimiz bu yardım eden ülkeler arasında Türkiye 2014 itibariyle 4,5 milyara çıktı. Biz geldiğimizde bu 45 milyondu. Veren el alan elden üstündür. Göreve geldik, Türkiye'nin IMF'ye borcu 23,5 milyar dolardı. Merkez bankasının kasasında 27,5 milyar dolar vardı. Şimdi 122 milyar dolar var. Birileri bu kasadaki paraya göz dikmişler. Bunları nasıl sıfırlarız diye bunun gayreti içindeler." şeklinde konuştu.

Demirtaş'ın 'Taksim işçilerin Kabe'sidir' sözü üzerinden HDP'ye yüklenen Erdoğan, şunları söyledi: "Terör örgütünün arkasında olduğu bir hareket, 'Taksim işçilerin Kâbe'sidir' diyor. Bizim Kabe'miz Mekke'dedir. Özellikle Güneydoğulu Kürt kardeşlerime sesleniyorum; bu oyuna gelmeyeceksiniz değil mi, bu oyunu bozacaksınız değil mi? Geçenlerde Batman, Diyarbakır, Siirt, Van hep tehdit... Ondan sonra demokrasi diyorlar, barış diyorlar, özgürlük diyorlar. 6, 7, 8 Ekim'deki olayları bir kenara koymak mümkün mü? 40 tane, 50 tane vatandaşımızın ölümüne neden olanları görmemek mümkün mü? Yasin Börü'yü 5. kattan atarak onu şehit edenleri görmemek mümkün mü? Benim samimi dürüst Kürt kardeşlerim var, dindar Kürk kardeşlerim var. Ama bakıyorsunuz Diyarbakır'da sözde bir müftü, bunların adayı oluyor. Yaptığı açıklamaya bakın; 'eğer partimin dini Zerdüştlük olsa beni yeni oradan aday olurum' diyor. Ayak kaydı mı kötü kayar, İblis'in ayağı nasıl kaydıysa o da kayar. Hiç bu işin şakası yok. Onun için çok çalışmak gerekiyor, öyle rehavet içinde kuru kuruya oturalım, 7 Haziran'da da oyumuzu verelim yok. Çok çalışacaksınız. Burada tarihi bir görev var. Yılmak yok. Korkuyu korkutacaksınız, bu önemli. Şurada çok az zaman kaldı. Buradan çok farklı bir çıkışın olması lazım. Hacı Bektaşi'nin ifadesi ile bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."


CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muharrem İnce'nin CHP'ye katılacağı tarih netleşti!19 Haziran 2025 Perşembe 12:07
  • 20 milyon öğrenci karne alıyor19 Haziran 2025 Perşembe 11:57
  • Katledilen Narin'in fotoğrafını yapıştırdı19 Haziran 2025 Perşembe 11:38
  • Zehirli etçil sarı kız o ilde görüldü19 Haziran 2025 Perşembe 11:37
  • Merdivende çocuğunu tekmeleyen cani adliyede19 Haziran 2025 Perşembe 11:34
  • Ölüm sayısı 2024 yılında 489 bin 361 oldu19 Haziran 2025 Perşembe 10:48
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43