• BIST 10870.57
  • Altın 4383.338
  • Dolar 40.7865
  • Euro 47.7544
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan meydanlara indi

Erdoğan meydanlara indi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Meydanı’nda toplanan halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum.” dedi.

Erdoğan, Çankırı’da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış töreninden sonra Belediye Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslendi. “Bugün bildiğiniz gibi Çankırı’da Türk-Japon işbirliği ile kurulan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışını yaptık. Ve 540 milyon dolara mal olan bu fabrika Çankırımıza, ülkemize, milletimize hayırlı olsun.” diyen Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: “74 tane açılış yapacaktık. Fakat son gelişmeler sebebiyle bu açılış programını iptal ettik. Dedik ki sadece lastik fabrikasının açılışına gidelim. Geçen hafta da Japonya’daydık orada kendileriyle mutabık kaldık ve bu şekilde bu açılışı yaptık. Bu vesile ile 74 proje ki bunların toplam tutarı 1 milyar 332 milyon Türk Lirası yatırım bedeli olan bu eserlerde Çankırı’ya hayırlı olsun.”

'TERÖRLE BU ÜLKEDE İŞ BAŞINA GELMEK İSTEYENLERE...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum." diyerek şu açıklamalarda bulundu. “Bugün Çankırı’dan tüm ülkeme, milletime, mesajımız şudur. Ne olur bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Kardeşlerim bizim buna ihtiyacımız var. Terörle bu ülkede iş başına gelmek isteyenlere, kanla işbaşına gelmek isteyenlere siz demokratik yoldan 1 Kasım'da en güzel cevabı vereceğinize inanıyorum. Bizim yolumuz kan yolu değildir. Bizim yolumuz şiddet yolu değildir. Bizim yolumuz sevgi yoludur. Aşk yoludur. Biz bu yola böyle çıktık. Böyle yürüdük. Böyle yürüyeceğiz. Zira biz biliyoruz ki birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Öyleyse bunu gereğini yapmamız lazım.” dedi.

Gençlere ve kadınlara seslenen Erdoğan, “Hanım kardeşlerimden ricam şudur. Siz birlik için, beraberlik için, kardeşlik için kapı, kapı dolaşarak inanıyorum ki bu birliği, bu beraberliği, bu kardeşliği yaymalısınız. Zira atalarımızın güzel bir ifadesi var kale içeriden fetih olur. İşte bunlar da sizsiniz. Bunu siz yaparsınız, ben buna inanıyorum. Genler sizler de bir şeyi unutmayacaksınız. Siz bu milletin geleceğisiniz. Ben Karşımdaki gençliği tinerci gençlik olarak görmüyorum. O gençliğinde kurtuluşuna çare olacak gençlik olarak görüyorum. Ben karşımdaki gençliği eli molotoflu olarak görmüyorum. O eli molotoflu olanların kurtuluşuna vesile olacak gençlik olarak görüyorum. Sizler elinde bilgisayarıyla, elinde kitabıyla geleceğin o karanlık günlerini aydınlatacak gençliksiniz. Ama birbirinizi Allah için sevin, menfaat için değil, makam mevki için değil sadece Allah için sevin ve önümüzdeki büyüklere söylüyorum. Hanım kardeşlerimize yardımcı olun, gençlere sahip çıkalım. Destek olalım. İnşallah geleceğin Çankırı’sını da, Türkiye’sini de çok daha güçlü kılalım.” şeklinde konuştu.

'CANLI BOMBA OLARAK ÖLENLER ÖLDÜ. FAKAT BUNLARIN ARKASINDA KİM VAR. MESELE ŞİMDİ ONLARI ÇIKARACAĞIZ'

Ankara’da yaşanan terör olaylarına da değinen Erdoğan, “97 vatandaşımız maalesef acımasızca, vahşice öldürüldü. Hainlerini bugün yarın inşallah çıkaracağız. Ama bilesiniz ki terörün iyisi kötüsü olmaz, terörün tamamı kötüdür. Ve bunları tespit etmek suretiyle gereği yapılacaktır. Ama canlı bomba olarak ölenler öldü zaten gitti. Fakat bunların arkasında kim var. Mesele şimdi onları çıkarmak onları çıkaracağız.”

Erdoğan konuşmasının ardından, belediye ve valilik ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere alandan ayrıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Ucuza buldum, altınlarımı bozdurdum aldım''15 Ağustos 2025 Cuma 10:03
  • İBB soruşturmasında 9. dalga!15 Ağustos 2025 Cuma 08:25
  • Tekirdağ’da 4 ilçede denize giriş yasağı14 Ağustos 2025 Perşembe 11:37
  • Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi14 Ağustos 2025 Perşembe 10:59
  • 13 yaşındaki çocuk kavgada can verdi14 Ağustos 2025 Perşembe 09:45
  • Bakan Yerlikaya açıkladı...Böyle yakalandılar...14 Ağustos 2025 Perşembe 09:26
  • Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı14 Ağustos 2025 Perşembe 09:24
  • Çanakkale'de korkunç kaza: 6 ölü14 Ağustos 2025 Perşembe 08:35
  • 19’u 4’ün üzerinde bin 235 artçı deprem!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Resmi gazetede yayımlandı... Sitelerde artık zorunlu13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43