• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Erciyes’te pist güvenlik ekibi tatbikat yaptı

Erciyes’te pist güvenlik ekibi tatbikat yaptı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Kış Turizm Merkezi, aynı zamanda dünyanın en güvenli dağlarından biri durumunda. Erciyes Pist Güvenliği Ekibi mekanik tesislerde kalanları kur

KAYSERİ (CİHAN)- Önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde Pist Güvenlik Ekibi mekanik tesislerde kalanları kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikata, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de katıldı.

Erciyes'teki heyecan verici tatbikat, senaryo gereği mekanik tesislerde kalan insanlara yapılan anonsla başladı. Türkçe ve İngilizce yapılan anonsta arıza nedeniyle mekanik tesislerin çalışmadığı ve herkesin yerinde kalması gerektiği vurgulanarak, ziyaretçilerden kurtarma ekibini beklemeleri istendi. Kısa süre sonra Pist Güvenlik ve Kurtarma Ekibi olay mahalline geldi. Kurtarma bölgesine Jandarma'nın Arama Kurtarma ekipleri de sevk edildi. Hazırlıklarını yapan ekipler mekanik tesislere çıkarak mahsur kalan misafirlere ulaştı. Güvenle indirilen misafirlerden soğuktan etkilenenler için özel önlem alındı.

Kurtarma tatbikatı sonrası bir açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Türkiye'deki tek dağ yönetim şirketi olduklarını ve büyük bir yatırımı yönettikleri için de profesyonel ekiplerle çalıştıklarını söyledi. Personele yurt içi ve yurtdışından eğitimler aldırdıklarını dile getiren Cıngı, şunları kaydetti: "Dağlarımızda önceliğimiz insan güvenliği. Buna yönelik de ekiplerimiz var. Pist güvenlik ekibimiz, hem pistlerde kayak yaparak pist düzenini kontrol etmekte hem arama kurtarma faaliyetine iştirak etmekte hem de ilk yardımı yapmaktadır. Erciyes Dağı'ndaki en büyük şansımız tesislerimiz. Çünkü dünyadaki en üst düzey teknolojiyi kullanıyoruz. Teleferiklerimiz, gondollarımız üst düzey güvenlik imkanlarıyla teçhiz edilmiş durumda. Fakat milyonda bir ihtimal dahi olsa halatta kalma vuku bulduğunda halatlı sistemlerden canlı kurtarma eğitimini sürekli veriyoruz. Bu eğitimi Erciyes A.Ş. olarak birçok kayak merkezine verdik. Sadece Erciyes'teki değil bütün dağlardaki güvenliği önemsiyoruz. Bugün de sezon öncesi bir tatbikat yaptık. Bu arada dağda hayati risklere girerek, fedakarca görev yapan jandarmamızla birlikte çalışıyoruz. Jandarmamız buradaki asayiş ve güvenliği sağlamakla birlikte vuku bulacak bir sıkıntıda yardıma koşuyor."

Erciyes'teki tatbikatı İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal da takip etti.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78