• BIST 14440.99
  • Altın 6231.99
  • Dolar 46.8289
  • Euro 53.4904
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C

Epilepsi belirtileri nelerdir?

Epilepsi belirtileri nelerdir?
Epilepsi nedir, nasıl ortaya çıkar?...

Beyin-Damar hastalıkları beyindeki kan damarlarını etkileyen çeşitli durumları ifade eder. Bu hastalıklar beyin dokusuna yeterli kan akışı sağlanmadığında epileptik nöbet riski artar. Nöroloji bölümü Uzman. Dr. Özlem Çakır Epilepsi belirtilerine dikkat çekti.

Epilepsi Nedir, Nasıl Ortaya Çıkar? 

Her insanın beyninde elektrik aktivitesi vardır. Bu elektriksel aktivite arttığında epilepsi ya da sara hastalığı dediğimiz tablo ortaya çıkmaktadır. 

Beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz deşarjlar olur. Bunun sonucunda da istemsiz kasılmalar bilinç değişiklikleri ve duygusal değişiklikler oluşur. 

Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır ve nöbet aralarında hasta sağlıklıdır. Nöbet tipleri basitçe parsiyel ve jeneralize olarak iki ayrılır. Bunların yanı sıra başkalarının dışarıdan fark edemeyeceği hafif nöbet tipleri de mevcuttur. Nöbetler 30 saniye ile 2 dakika arasında sürer. Bazı epilepsi nöbetleri 5 dakikadan uzun sürebilir ve o zaman status epileptikus tablosundan söz edilir. 

Epilepsi Belirtileri Nelerdir ve Tanısı Nasıl Konur?

Epilepsi nedenleri arasında doğumsal anomaliler, doğum travması, beyin-damar hastalıkları, beyin iltihaplanması, beyin tümörleri yer almaktadır. 

Epilepsi tanısı fizik muayenesinin ardından Kranial BT, MR görüntüleme ve EEG tetkikleriyle konur. Epilepsi tanısı almış hastalara epilepsi nöbetlerini durdurmak için anti-epileptikler başlanır. İlaçlarla kontrol altına alınamayan nöbetlerde cerrahi yöntemlere de başvurulabilir. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uzmanlardan mevsimsel kabusa karşı uyarı15 Haziran 2026 Pazartesi 10:42
  • Havuz ve deniz keyfiniz kabusa dönüşmesin15 Haziran 2026 Pazartesi 10:37
  • Çocuklarda romatizma belirtileri11 Haziran 2026 Perşembe 10:34
  • Aşırı terlemeye terletmeyen çözüm10 Haziran 2026 Çarşamba 09:51
  • Dikkat! MS, kadınlarda daha erken yaşta başlıyor!08 Haziran 2026 Pazartesi 11:34
  • Sağlıklı beslenme, öğrenilen bir beceri!06 Haziran 2026 Cumartesi 13:18
  • "Sınav endişesi başarıyı gölgeleyebilir"03 Haziran 2026 Çarşamba 10:17
  • Yüksek tansiyonu tetikleyen 14 şaşırtıcı neden31 Mayıs 2026 Pazar 12:29
  • “Günde en az üç kez sarılın!”31 Mayıs 2026 Pazar 12:24
  • Sıcak havalar cilt hastalıklarını tetikliyor29 Mayıs 2026 Cuma 09:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43