• BIST 9880.56
  • Altın 3362.17
  • Dolar 35.9958
  • Euro 37.158
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 2 °C

Enkaza dönen Gazze havadan böyle görüntülendi

Enkaza dönen Gazze havadan böyle görüntülendi
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında İsrail tarafından ağır şekilde bombalanan Gazze'nin son hali İsrail'in Filistin'de işlediği savaş suçunun ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor. Havadan çekilen görüntüler Gazze'deki yıkımın boyutlarını açıkça gösteriyor.

2014 yılının yaz aylarında İsrail tarafından hukuksuz bir saldırıya maruz kalan Gazze hala enkaz halinde. Gazze'nin bazı mahalleleri tamamen yıkılırken bazı mahalleleri de tümüyle yaşanmaz halde. Gazze'deki yıkım havadan görüntülenirken, bölgede yaşanan şiddetin boyutları da havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.


Geçtiğimiz yılın yaz aylarında bölgeye yönelik hem havadan hem de karadan saldırı düzenleyen İsrail güçleri, Şucaiyye, Tuffah ve Han Yunus gibi mahallelerde ağır yıkıma yol açmış, zaten pek çok mülteci kampının bulunduğu Gazze'de binlerce aile daha evsiz kalmıştı. Saldırıda iki bini aşkın Filistinli sivili katleden İsrail güçleri, Gazze kaynaklarına göre 139 askerini saldırı sırasında kaybetmişti.  


Gazze'ye yönelik ambargodan ötürü herhangi bir imar faaliyetinin yürütülemediği Gazze'de binlerce aile ya akrabalarının evlerinde ya da Gazze'de oluşturulan yerleşim merkezlerinde kalmak zorunda.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43