• BIST 14009.98
  • Altın 6715.52
  • Dolar 48.6344
  • Euro 56.2134
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Emzirme'deki mucize

Emzirme'deki mucize
Emzirmenin hem anne hem bebek üzerinde mucizevi faydaları...

Emzirmenin hem anne hem bebek üzerinde mucizevi faydaları olduğu bildirildi. Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Malçok, emzirmenin anneyi hastalıklardan koruduğunu ve esik kilolarına daha rahat dönmesini sağladığını dile getirdi. Anne sütünün ayrıca çocuğun zeka gelişimi başta olmak üzere sayısız faydası olduğuna dikkat çekti. Dr. Mehmet Malçok, "Anne sütü ilk 6 ayda bebeğin ihtiyacının yüzde 100" ünü, 6-12 ayda bebeğin ihtiyacının yüzde 50" sini ve 12.aydan itibaren de yüzde 30" unu karşılar." dedi.

Emzirmenin annenin sağlığını koruduğunu dikkat çeken Dr. Malçok, şunları dile getirdi: "Göğüs kanseri, over kanseri, anemi, osteoporoz gibi hastalıklara toplam emzirme süresi arttıkça yakalanma riski azalır. Emzirme Hormonları, anneyi gevşetir daha çabuk uykuya dalmasını sağlar ve anneyi dinlendirir."

Dr. Malçok, anne sütünün bekelere faydası konusunda ise şunları ifade etti: "Bebeklerde ortakulak iltihabı riski azalır. Gastrointestinal enfeksiyonları daha az görülür. Allerjiye karşı koruyucudur ve bebeği pişikten korur. Kronik hastalıklar daha az görülür. Anne sütünün içerdiği maddeler bebeği rahatlatır,gevşetir, ağrıyı azaltır, daha çabuk uykuya dalmasını sağlar. Anne sütü ile beslenen bebeklerin zihinsel gelişimleri daha iyi. IQ üzerine bu olumlu etki özellikle genetik olarak bazı metabolik farklılığı olanlarda daha belirgin ortaya çıkmakta. Bu durum anne sütünün genetik beslenme özelliklerinin de olduğunu göstermektedir."

EMZİRMENİN PSİKOLOJİK YARARLARI

Emzirmenin psikolojik yararlarının altını çizen Malçok, "Sağlıklı beslenme davranışının gelişimine katkıda bulunur. Anne ve Çocuk arasında yakın sevgi dolu ilişki sağlar. Bebek daha az ağlar. Bebeği terk etme veya hırpalama olasılığı daha düşüktür."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43