• BIST 10870.57
  • Altın 4384.409
  • Dolar 40.8489
  • Euro 47.813
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Elektrik kaçakçılığında ilginç yöntem

Elektrik kaçakçılığında ilginç yöntem
BATMAN - Batman´ın Beşiri ilçesine bağlı Kösetarla köyü Kumtepe mezrasında, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 Kwa gücün

BATMAN - Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kösetarla köyü Kumtepe mezrasında, traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette yüksek gerilim hattına bağlanarak, su kuyusu sondajında kullanılan 50 Kwa gücünde bir mobil trafo ele geçirildi. Savcılık kararıyla trafoya el konuldu, şahıslar hakkında yasal süreç başlatıldı.

Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü'ne bağlı saha elemanlarının çalışması neticesinde Beşiri ilçesi Kumtepe mezrası mevkiinde yüksek gerilim hattına bağlı su sondajı kuyusuna enerji sağlayan kaçak trafo tespit edildi. Yapılan tespit sonrası Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun'un talimatıyla kurum avukatı savcılık nezdinde kaçak trafoya el koymak için girişimde bulundu, konuyla ilgili jandarmaya bilgi verildi.

JANDARMA EŞLİĞİNDE OPERASYON

Dicle EDAŞ İl Müdürü Dursun ve DEDAŞ ekipleri, jandarma eşliğinde yüksek gerilim hattına bağlı sondaj yapılan alana intikal etti. Kurum avukatının savcılıktan aldığı 'kaçak trafoya el koyma' kararı ile trafonun bağlantıları kesilerek el konuldu. Trafonun yanı sıra bağlantı kabloları ve diğer malzemeler de alındı. Trafo ve diğer malzemeler tutanak karşılığında yediemin olarak DEDAŞ ambar görevlilerine teslim edildi.

SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

İl Müdürü Murat Dursun, denetim ekiplerinin Batman merkez yanı sıra kırsalda da sık sık çalışma yaptıklarını belirterek, kaçak trafonun da bu şekilde tespit edildiğini söyledi. İl müdürü Murat Dursun, bu tür denetimlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek, "Ekiplerimizin yaptığı saha çalışmalarında konudan haberdar olduk. Konuyla ilgili jandarmayı bilgilendirirken, kurum avukatımız da trafoya el koyma işlemi için savcılık nezdinde girişimde bulundu. Alınan izin doğrultusunda trafoya ve takım edevatlarına el konularak yediemin olarak ambar görevlilerine teslim edildi. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı." dedi.

DURSUN'DAN 'HAYATİ TEHLİKE' UYARISI

Kaçak trafonun yüksek gerilim hattına bağlanmasının büyük tehlike arz ettiğini belirten Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, şöyle konuştu: "Mesele sadece kaçak trafo ile enerji kullanımı değil. Orada çalışan vatandaşlarımız yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo ile enerji sağlanan bir alanda çalışıyordu. Allah korusun ölümcül vakalar vuku bulabilirdi. Bu tür kaçak elektrik bağlantılarında yaşanan can kayıpları var. Burada can kaybı ve yaralama olmaması sevindiricidir. Biz denetimlerimizde olaylara sadece kaçak elektrik kullanımı ile alakalı bakmıyoruz. Vatandaşların can güvenliği açısından da olayları değerlendiriyoruz. Bir taraftan yüksek gerilim hattına bağlı kaçak trafo, diğer taraftan kuyudan etrafa dağılmış su birikintileri var. Küçük bir elektrik teması acı olaylara neden olabilirdi. Orada çalışan işçileri Allah korumuş."
Dicle EDAŞ ekipleri, daha önce de Şanlıurfa'da yine traktör römorkuna yüklü olarak kullanılan bir 'mobil trafo' ele geçirmişti. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Ucuza buldum, altınlarımı bozdurdum aldım''15 Ağustos 2025 Cuma 10:03
  • İBB soruşturmasında 9. dalga!15 Ağustos 2025 Cuma 08:25
  • Tekirdağ’da 4 ilçede denize giriş yasağı14 Ağustos 2025 Perşembe 11:37
  • Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi14 Ağustos 2025 Perşembe 10:59
  • 13 yaşındaki çocuk kavgada can verdi14 Ağustos 2025 Perşembe 09:45
  • Bakan Yerlikaya açıkladı...Böyle yakalandılar...14 Ağustos 2025 Perşembe 09:26
  • Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı14 Ağustos 2025 Perşembe 09:24
  • Çanakkale'de korkunç kaza: 6 ölü14 Ağustos 2025 Perşembe 08:35
  • 19’u 4’ün üzerinde bin 235 artçı deprem!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Resmi gazetede yayımlandı... Sitelerde artık zorunlu13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43