• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Ekransız Çocuk Aktiviteleri

Ekransız Çocuk Aktiviteleri
Kaliteli Zaman: Ekransız Çocuk Aktiviteleri...

Bilgisayar ve tabletlerin çağımızı domine etmesi ile birlikte aile içi etkinliklerin çoğunluğu da bu yönlere doğru çekiliyor. Bireylerin birbiriyle etkileşimi azaldıkça aile içindeki çocuklar da kendilerine rol model aldıkları anne ve babalarını kopyalamaya başlıyor ve ortaya ellerinden akıllı cihazları düşüremeyen çocuklar çıkıyor. Biz de bu yazımızı aile içi kaliteli zaman kavramını örneklendirmeye ayırdık. Peki, ekransız çocuk aktiviteleri neler? Aile içinde nasıl etkinlikler düzenleyerek çocuklarınızla daha iyi zaman geçirebilirsiniz? İçeride ve dışarıda oynanabilecek hangi oyunlarla çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayabilirsiniz? Tüm bu soruların cevabı yazının ilerleyen bölümlerinde. Çocuk aktivite oyunlarından örnekler için okumaya devam edebilirsiniz.

Resim Yarışması

Çocuk gelişimi faaliyetleri arasında üst sıralarda yer alan resim çizmek, her yaştan çocuğun severek yaptığı etkinliklerden biri. Farklı renkler ve malzemeler kullanarak hayal gücünün sınırlarının zorlandığı bu aktivite, ailecek yapıldığında daha bir güzel. Anne, baba ve çocuğun bir araya geldiği, etkileşimde bulunduğu ve bir eser ortaya çıkardığı resim yarışması, aslında bir yarışmadan ziyade bir oyun gibi olmalı. Herhangi bir kazanan ya da kaybedenin olmayacağı bu yarışmada, fikirler renklere dönüşüyor ve ortaya eşsiz yapıtlar çıkıyor. Dolayısıyla çocukları elektronik eşyalardan ve ekranlardan uzaklaştırmanın en güzel yollarından biri olan resim çizme etkinliğine siz de ailecek dahil olmayı deneyebilirsiniz.

Tiyatro Gösterisi

Eğer evde 3-4 yaşlarında veya daha büyük çocuğunuz varsa bu tür çocuk etkinlikleri evde yapabileceğiniz en güzel aktiviteler arasında yer almakta. Herhangi bir rolü canlandırmak, çocukların bilişsel gelişiminde büyük katkılar sağlayan etkinliklerden. Çocuğu bir bakıma gerçek hayata hazırlamak için harika bir fırsat olan canlandırma etkinlikleri, okullarda “yaratıcı drama” adıyla ders olarak bile işleniyor. Dolayısıyla siz de evinizde, okuduğunuz hikaye kitaplarından, izlediğiniz filmlerden ya da kendi aklınızda yarattığınız masallardan bir tiyatro gösterisi oluşturup canlandırabilirsiniz. Ailecek çok eğlenecek ve büyüyeceksiniz.

Aşçılık Oyunu

Çoğu insan sevmese de çocuklar, mutfakta vakit geçirmeye bayılıyor. Tezgaha dökülmüş bir bardak su ya da kek yapmak için kaba aldığınız bir bardak şeker, onlar için çok zevkli bir oyun anlamına gelebilir. Peki, bunu neden ailecek bir eğlenceye dönüştürmeyesiniz? Aşçılık oyunu, ailecek kaliteli zaman geçirebileceğiniz en zevkli aktiviteler arasında yer alıyor. Çocuğunuzla birlikte ister nefis mi nefis bir çikolatalı kek ya da tadı damaklarda kalacak harika bir mozaik pasta yapabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına göre ona belli görevler vererek onun hem eğlenmesini hem de motor gelişiminin ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Bir taşla iki kuş! Burada dikkat etmeniz gereken tek konu, çocuğu mutfakta gözetimsiz bırakmamak. Zira mutfak, pek çok keskin aletin bulunabileceği bir mekan ve tek başına bir çocuk için de güvenli değil.

Sessiz Sinema

Sessiz sinema da tıpkı tiyatro gösterisi gibi,çocuğunuz için harika bir gelişim aracı. Vücut dilini kullanmayı öğrettiği gibi problem çözme ve yaratıcılık geliştirme becerilerini de iyileştiren sessiz sinema, ailecek oynanacak oyunlar arasında üst sıralarda. Hatta ne kadar kalabalıksanız eğlencenin dozu o oranda artacaktır. Anneler, babalar, anneanneler, babaanneler ve dedeler de işin içine girdiğinde kahkahalarhavada uçuşabilir.

Bisiklete Binme

Hem fiziksel hem bilişsel becerileri geliştiren bisiklet binme aktivitesi, güvenli bir ortam bulunduğunda ailecek yapılması gereken çocuk kulübü etkinlikleri listesinde. Hem açık havada vakit geçirmek hem de vücudu çalıştırmak için ideal olan bu sporu çocuğunuzla birlikte yapmak ayrı bir keyif. Denemeye değer!

Çiçek Ekme

Ekransız çocuk etkinliklerilistemizin sonuncu sırasında çiçekler var. Çocuğunuzu, toprakla henüz buluşturmadıysanız sizin için harika bir fırsat olan çiçek ekme etkinliği, doğanın sesine kulak vereceğiniz bir zaman dilimi yaratması açısından oldukça faydalı. Çeşidi ne olursa olsun bir çiçek fidesi ya da tohumu bularak orta büyüklükteki bir saksıya ekim yapabilirsiniz. Bu esnada işlemin tamamını çocuğunuza bırakın ki çiçek ekme işinden en büyük zevki, deneyimleyerek görsün.

Tüm bunlara ek olarak evde çocuğunuzla birlikte okuyabileceğiniz şahane kitap önerileri için Evde Çocuklarla Birlikte Okunacak Kitaplar başlıklı yazıya da göz atabilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Görmeyi tehdit eden göz hastalıkları18 Mart 2024 Pazartesi 11:59
  • Çocuklarda mahremiyet eğitimi16 Mart 2024 Cumartesi 12:06
  • Güzellik takıntısının psikolojik etkileri16 Mart 2024 Cumartesi 12:03
  • Sosyal medya meslekleri de belirliyor16 Mart 2024 Cumartesi 11:01
  • Ramazan’da en hayati besin su16 Mart 2024 Cumartesi 09:25
  • Her 10 kadından biri endometriozis15 Mart 2024 Cuma 14:01
  • Frontotemporal demans nasıl teşhis edilir15 Mart 2024 Cuma 12:47
  • Göz siniri felcine dikkat15 Mart 2024 Cuma 11:40
  • Alerjide doğru tanı önemli15 Mart 2024 Cuma 10:49
  • Ramazan’da bu besinlere dikkat15 Mart 2024 Cuma 10:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78