• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Eğitim-İş: Türkiye, 7 Haziran sonrası terör ortamına sokuldu

Eğitim-İş: Türkiye, 7 Haziran sonrası terör ortamına sokuldu
Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, terör olaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MALATYA (CİHAN)- Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, terör saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye, 7 Haziran 2015 seçim sürecinde başlayan ve günümüze kadar artarak devam eden bir terör ortamının içine sokulmuş bulunmaktadır. Bu durum, imal edilmiş bir kargaşa ortamı olduğuna dair birçok ipucu barındırmaktadır” dedi.

Hüseyin Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde bölücü PKK terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucu 16 askerin şehit olduğunu belirtti. Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Kara, Türkiye’nin 7 Haziran seçim sürecinde başlayan ve günümüze kadar artarak devam eden bir terör ortamının içine sokulduğunu vurguladı. Bu durumun imal edilmiş bir kargaşa ortamı olduğuna dair birçok ipucu barındırdığının altını çizen Kara, şöyle devam etti: “Yıllarca terör örgütüyle pazarlıklar yaparak sözde ‘çözüm süreci’ adı altında kamuoyunu oyalayan ve oy avcılığı yapan siyasal iktidar, siyasi hesaplarını ülke çıkarlarının üzerinde tutarak, ülkede hızla bir kaos ortamı yaratılmasına zemin hazırlamıştır. Dağlıca’da PKK terör örgütü tarafından hain saldırının gerçekleştirildiği saatlerde Cumhurbaşkanı ‘Eğer 400 milletvekilini alacak ve anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti almış olsaydı bugün bunlar olmazdı’ ifadesini kullanmaktadır. ‘Yürütmenin başı’ durumunda ve terörü durdurmakla görevli olan kişilerin, yaşanan acıları kendi siyasal isteklerini gerçekleştirmenin fırsatı görme anlayışı, ülkemiz açısından büyük bir talihsizliktir. Öte yandan saat 15.00 sıralarında meydana gelen saldırının kamuoyuna saatler sonra duyurulması ve Genelkurmay Başkanlığı’nın hala şehit ve yaralı sayısını geç açıklaması dikkat çekicidir.”

Ülkenin, kişisel siyasi gelecek için Türkiye'yi kaosa sürükleyen bir anlayışın pençesinde olunduğunu savunan Kara, “TBMM acilen terör gündemiyle toplanmalı, gereken önlemler bir an önce alınmalıdır. Terörü besleyecek her türlü politikadan vazgeçilmeli, ülkenin huzur ve istikrarı bir an önce sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78