• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

EBSO terörü ve basına saldırıları kınadı

EBSO terörü ve basına saldırıları kınadı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) son günlerde ard arda terör saldırılarına tepki göstermek için olağanüstü toplandı. Toplantıda terör sert bir şekilde kınanırken, basın kuruluşlarına yapılan saldırılarda da tepki gösterildi.

İZMİR (CİHAN)- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), son günlerde art arda yapılan terör saldırılarına tepki göstermek için olağanüstü toplandı. Toplantıda terör sert bir şekilde kınanırken basın kuruluşlarına yapılan saldırılara da tepki gösterildi. Hem EBSO Meclis Başkanı Salih Esen hem de Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, medyaya yönelik saldırılarda Hürriyet ve Star gazetelerinin adını telaffuz ederken son bir haftada iki defa hukuksuz baskın yapılan İpek-Koza Medya Grubu, yaklaşık dokuz aydır tutuklu olan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 2014 Aralık ayında baskın yapılan Zaman gazetesinin adını anmadı. Basına yönelik saldırıları kınayan EBSO Meclisi, toplantının bir bölümünü kapatarak sansür uyguladı.

Ege Bölgesi’nde yaklaşık 5 bin sanayicinin üye olduğu EBSO, 51 meclis üyesinin verdiği önergeyle "terör" gündem maddeli olarak olağanüstü toplandı. Toplantıya çok sayıda meclis üyesi katıldı. İlk söz alan Meclis Başkanı Esen, terör olaylarını sert biçimde kınadı. Türkiye’nin her gün şehit haberlerine uyanır olduğunu ifade ederek, “Yurdun dörtbir yanında evlere düşen ateş evlatları yetim, eşleri dul, anaları gözü yaşlı bırakmıştır. Sadece iki günde 31 şehidimiz, durumun vahametini sergilemektedir. Her günümüzü ölümle ve şehit haberleriyle geçirdiğimiz bu süreçte artık hepimizim üzerimize düşen sorumluluğu bilerek, barış adına uzlaşı ve sağduyu çağrılarının ötesine geçmemiz gerekiyor.” dedi. Şiddettin doğudan batıya yayıldığına ve kaosun her geçen gün arttığına dikkat çeken Esen, “Terörün ve savaşın ne denli yıkıcı sonuçları olduğunu, kendi yakın tarihimiz kadar açık bir biçimde ortaya koyan bir başka örnek daha yoktur ancak bugün geldiğimiz nokta itibariyle şiddet sarmalı artık kontrolden çıkmış durumdadır. Çatışmaların sokaklara yayılmasına, sivil insanların birbirlerini öldürmelerine ve sosyal medya ortamında toplu katliam çağrıları yapılmasına kadar varan bir tahammülsüzlük sürecinden geçmekteyiz.” diye konuştu.

HÜRRİYET VE STAR’I SAYDI, ZAMAN VE BUGÜN’Ü UNUTTU

Salih Esen, medya kuruluşlarına ve HDP binalarına yapılan saldırıları da kınayarak şunları söyledi: “Ülkemizin en büyük yayın organlarından Hürriyet gazetesine, Star Medya Grubu Başkanı'na yapılan çağdışı saldırılar ve çeşitli illerimizde HDP’nin yakılıp yıkılan binaları, demokrasiye dair umutlarımızı tehdit etmekte ve ilkel bir üçüncü dünya ülkesi düzeyine gerilememize sebep olmaktadır. Saldırıları anlayışla karşılamak mümkün değildir. Geçmişte benzerlerini gördüğümüz zihniyetin bugün yine aynı şekilde karşımıza çıkması, tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermektedir.”

‘7 HAZİRAN'DAN BERİ YAŞADIKLARIMIZ KÂBUS ÖTESİ’

Ardından kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da terörü kınayan açıklamalarda bulundu. Ülkenin olağanüstü dönemlerden geçtiğini belirten Yorgancılar, “Bizlerin yerimizde oturup sessizce olanları izlememiz beklenmesin diye bugün buradayız. Geldiğimiz noktada, hiç kimsenin artık kimseye, 'Sen işine bak' demeye hakkı yoktur, çünkü bu vatanın birer evladı olarak artık susmaya, acılara ve ölümlere alıştırılmaya hayır diyoruz.” şeklinde konuştu.

“Artık, bir şeyler yapmanın zamanı ve artık yeter demek için buradayız.” ifadelerini kullanan Yorgancılar, şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerinden bu yana yaşadıklarımız, tam bir kâbus ötesi. Daha önceden de ifade ettiğim gibi yeni bir hikayeye ihtiyacımız vardı. Bugün kaosla ve acıyla örülü bir hikayenin içindeyiz ve bu hikayenin mutlu sonla bitmesi için üzerimize düşen ne varsa hazırız demek için buradayız. Bizler elimizi taşın altına sokmaya hazırız. 'Terörü şiddetle kınıyoruz' cümlesi bile o kadar anlamını yitirdi ki. Ne kadar lanetlesek yetmezmiş gibi, ne söylesek boşmuş gibi geliyor. Yapılması gereken tek şey, acilen silahların susturulmasıdır.”

YORGANCILAR DA SADECE HÜRRİYET VE STAR’I GÖRDÜ

Yorgancılar, basına yönelik saldırıları da kınadı. Özgür basının demokrasinin itici gücü olduğunu ifade ederek, “Hürriyet gazetesine ve Star gazetesinin genel koordinatörüne yapılan saldırıyı, meclis başkanım gibi ben de şiddetle kınıyorum. İnsanlar fikirlerini rahatça, özgürce ifade edebilme hürriyetine sahip olmalıdır. Sosyal paylaşım sitelerini kullananlar da toplumu provoke edici değil, yol gösterici açıklamalarıyla gündeme gelmelidir.” diye konuştu.

ÖNCE KINADILAR, SONRA SANSÜR UYGULADILAR

Esen ve Yorgancılar’ın konuşmasının ardından bazı meclis üyeleri, önerge vererek toplantının basına kapatılmasını istedi. Esen, önergeyi meclis üyelerinin oylamasına sundu. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının kalan kısmı, basına kapalı devam etti.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78