• BIST 13509.76
  • Altın 6883.71
  • Dolar 48.7777
  • Euro 56.0531
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C

Duymuyorsa sebebi var!

Duymuyorsa sebebi var!
Çocuğunuzun kulak burun boğaz kontrollerini yaptırdınız mı?

Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, "Bazı anne-babalar çocuklarının ilgi çekmek, onları kızdırmak için duymuyormuş gibi davrandıklarını söyleyebilir. Bu tarz davranışların altında bazen gerçekten dikkat bozukluğu veya ilgi isteği gibi durumlar olsa da, duymama veya ilgilenmeme gibi durumlarda ilk yapılması gereken çocuğun kulaklarında bir problem olup olmadığına bakılmasıdır" diyerek uyardı.

Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, "Özellikle 4-10 yaş arası çocuklarda duyamama sorunu okulda büyük sıkıntı yaratabilir. Sorulara cevap verememe, ilgisizlik, ders başarısında düşüş, tepkisizlik gibi durumlara yol açabilir. Okullar açılmadan önce mutlaka bir kulak muayenesi yapılmalı, basit bir müdahale ile çözülebilecek bu sorun gözden kaçırılmamalıdır" diyor.

ÇOCUK YANLIŞLIKLA PSİKOLOĞA GÖTÜRÜLÜYOR

Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, burun tıkanıklığının çocuklarda zeka geriliğine kadar varan ciddi problemler yaratabileceğini söyleyerek aileleri çocuklarını okul öncesi check-up'ına götürmeleri konusunda özellikle uyardı.

Dikkat dağılması, kişilik değişikliği, öğrenme güçlüğü burun tıkanıklığının yol açtığı sorunlardan sadece birkaçı. Burun tıkanıklığı nedeniyle yaşanan bu sorunlar yüzünden çocuk psikoloğa götürülüyor, çocukta zeka geriliği olduğu bile düşünebiliyor. Ancak gerçekte çocuğun sadece teşhis edilmemiş ciddi burun tıkanıklığı olduğu ortaya çıkabiliyor. Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, "Sadece yarım saatlik bir KBB check-up'ı ile çocuğunuzun okula sağlıkla başlamasını sağlayabilir ve sonrasında gelişebilecek sorunların da önüne geçmiş olursunuz" diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43