• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Dünyanın en güzel 10 gizli adası

Dünyanın en güzel 10 gizli adası
Kalabalık, gürültü, oradan oraya koşturanlar, ağlayan çocuklar... Kumsalda keyif kaçırabilecek çok şey var. İyi haber; dünyada hâlâ pek çok kişinin keşfetmediği muhteşem kumsallar var. Huzur, masmavi gökyüzü, turkuvaz deniz, bembeyaz kumlar ve mahremiyet

 LORD HOWE ADASI, AVUSTRALYA



Volkanik patlamayla yedi milyon yıl önce meydana gelmiş. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.  Avustralyalıların sır gibi saklamaya çalıştığı adaya ulaşım Sydney’den uçakla iki saat sürüyor. Aynı anda maksimum 400 turist kabul ediliyor. Toplam 800 kişinin bulunabildiği adada mağazalar, dükkânlar, her şey sınırlı sayıda. Ada öyle doğal bir yer ki neredeyse sokak lambası bile yok. Ada içi ulaşım genelde bisikletle sağlanıyor. Lord Howe’da büyüleyici bir manzarayla tırmanış ve yürüyüş yapabilir, şnorkelle mercan kayalıklarında dalabilir, denizkaplumbağalarını seyredebilir, ‘Ned’s Beach’te dev balıkları besleyebilirsiniz. Dokuz odası bulunan Capella Lodge’da iki kişilik her şey dahil konaklama 2.917 TL’den başlıyor (lordhowe.com).

 IBO ADASI, MOZAMBİK



32 Quirimbas Takımadası’ndan tarihi dokuyu en çok hissettiren, en lüks ve en modern olanı. Arap, Hint ve Portekizli eski yerleşimcilerin izlerini taşıyan taş mimarisi 1500’lü yıllardan beri korunuyor. Yunuslara, kaplumbağalara hatta bir balinaya bile rastlayabilirsiniz. Lüks ve doğayla iç içe bir konaklama için Ibo Island Lodge’u tercih edebilirsiniz. Bir gecelik tek kişi konaklama 930 TL’den başlıyor (iboisland.com).

 PHU QUOC ADASI, VİETNAM



Tayland Körfezi’ndeki en büyük ada. Yalnızca 103 bin sakini olan ada, düzenli plajları ve ülkenin en iyi balık sosunu üretmesiyle ünlü. Bu sos Vietnam mutfağının da temelini oluşturuyor. Vanilya beyazı kumsalında sırayla dizilmiş kasabaları bir motosiklet kiralayıp keyifle gezebilirsiniz. 750 odalı Vinpearl Resort Phu Quoc’ta iki kişilik oda fiyatları 586 TL’den (vinpearlresort-phuquoc.com) başlıyor.

 SALEMA, PORTEKİZ



Lizbon’un üç saat güneyinde, Cape Sagres’in yakınlarında konuşlanmış. Kardeşi Algarve, süper lüks oteller tarafından işgal edilmiş olsa da Salema doğallığını koruyan tatlı bir balıkçı kasabası. Geniş plajı iki dik kayalığın arasında kalıyor. Bunun dışında, Santorini’yi andıran beyaz sıvalı evler,  yemyeşil piknik alanları ve tek bir ana caddesi var. Hotel Belavista Da Luz’da gecelik konaklama 544 TL’den başlıyor (belavistadaluz.com).

 KOH LANTA, TAYLAND



Phuket ve Phi Phi’nin çıldırtıcı kalabalığından uzak, dingin ve huzur verici. Dünyada ‘En seksi tatil rotaları’ arasında sıralanıyor. Krabi Havalimanı’ndan bir saatlik uzaklıkta. Adanın batısında dalıp mercan resiflerinde keşfe çıkabileceğiniz, günbatımında sizi büyüleyecek dokuz plaj var. Pimalai Resort& Spa’da gecelik konaklama fiyatları 521 TL’den başlıyor (pimalai.com).

 PALM BEACH, BARBUDA



Kafa dinlemek isteyenler için cennet.  Kardeş adası Antigua yat yarışları ve birçok otel yüzünden turist cenneti haline gelmiş.  Karayip Denizi’nde pembe kumlu büyüleyici plajları ve 170 kuş türü adada göreceğiniz doğal güzelliklerden bazıları. Ayrıca, Palm Beach ‘Dünyanın en romantik tatil yerleri’ arasında sayılıyor. Coco Point Lodge’da her şey dahil konaklama 3.334 TL’den başlıyor (cocopoint.com).

 PUAKO, HAWAİİ



Kona Havalimanı ve adanın turist işgali altındaki Kohala Kıyısı arasında konuşlanmış, nevi şahsına münhasır bir yerleşim bölgesi. Dalmayı sevenler, tüm gün güneşlenmeyi arzu edenler ve Eskimo kayığı yapmak isteyenler için cennet niteliğindeki adada tarihöncesinden kalma Puako taş resimlerini de görebilirsiniz. The Fairmont Orchid’de geceliği 795 TL’ye konaklayabilirsiniz (fairmont.com/orchid-hawaii).

 PANGLAO ADASI, FİLİPİNLER



Beyaz kumlu plajları, turkuvaz denizi ve büyüleyici atmosferi adayı günden güne ünlendirse de yakınlardaki adalara kıyasla hâlâ bakir. Henüz turistlerin gözüne fazla takılmadığı için de fiyat-kalite bakımından diğer adalara kıyasla daha iyi. Bluewater Panglao Resort’de iki kişilik konaklama gecelik 1.438 TL (bluewaterpanglao.com.ph).

ALAGOAS, BREZİLYA



6.440 kilometrelik kıyı şeridine sahip Brezilya’da bakir bir plaj bulmak zor. Ancak bunlardan biri Alagoas. Gecelik fiyatları 1.715 TL’den başlayan Kenoa Exclusive Beach Spa&Resort’de konaklayarak modern sanat eserleri ile dekore edilmiş odalarda, doğa dostu bir otelde, lüks bir tatil geçirebilirsiniz (kenoaresort.com).

 ANSE SOURCE D'ARGENT, SEYŞELLER



Takımadaların en büyük üçüncü adası olmasına rağmen doğal yapısı hiç bozulmamış. Gecelik konaklamaya 2.707 lira ödeyerek Constance Lémuria’da kalabilir, spa merkezinde kendinizi şımartabilirsiniz (constancehotels.com). Yönetmenler ve modacılar bu adaya bayılsa da pembe kumsalları genelde tenha. Dev granit kayalar sizi dalgalardan koruyor, plajı yüzmek ve dalış için mükemmel bir hale getiriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yılbaşı tatili için unutulmaz rotalar12 Aralık 2023 Salı 11:49
  • ‘Turistik Doğu Ekspresi’ seferleri başlıyor01 Aralık 2023 Cuma 13:30
  • Havayolu hakkında merak edilenler31 Ağustos 2023 Perşembe 14:53
  • Tatil çantanızda olması gerekenler26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37
  • Dinozorların izinde tarihi yolculuk17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:29
  • 9 günlük tatile özel kültür turları24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44
  • Karavan Festivali başladı19 Mayıs 2023 Cuma 14:47
  • Bodrum fuarların gözdesi oldu03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37
  • Türkiye’nin gurme lezzetleri02 Mayıs 2023 Salı 10:08
  • THY uçağı acil iniş yaptı08 Nisan 2023 Cumartesi 13:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78