• BIST 13798.82
  • Altın 6482.24
  • Dolar 47.5882
  • Euro 54.9631
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 28 °C

Dündar, milyonları reklama harcadı

Dündar, milyonları reklama harcadı
Seçim propaganda parasını, belediyenin kasasından ödedi...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın reklam yapmak için, belediyenin bütçesinden milyonlarca lira para harcadığı ortaya çıktı. Dündar'ın, belediye hizmetlerinin tanıtımını adı altında 2019 yılında muhtelif TV programları ve gazete reklamları yoluyla, seçim propaganda harcamalarının 1 milyon 971 bin liralık kısmını belediye bütçesinden karşıladığı belirlendi.

Bursa haber...  

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Av. Sefa Yılmaz, Osmangazi Belediyesi’nin görevinin, Osmangazi ilçe sınırları içerisinde Osmangazi halkının ihtiyaçlarını karşılamak olduğunda dikkat çekerek, kendilerinin görevlerinin ise, yapılan hizmet ve harcamaların hukuka uygunluğunu denetlemek olduğunu söyledi. 

Son 3 yıldır Osmangazi Belediyesi Denetim Komisyonunda görev aldığını ve yaptığı tespitlerin, Sayıştay’ın Osmangazi Belediyesi Denetim Raporları paralellik gösterdiğini kaydeden Yılmaz, "Benim mevzuata aykırı bulduğum harcama kalemleri ile ilgili Sayıştay denetim raporlarında da aynı doğrultuda rapor verilmektedir." dedi.

CHP'li Sefa Yılmaz, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar belediye hizmetlerinin tanıtımını adı altında 2019 yılında muhtelif TV programları ve gazete reklamları yoluyla seçim propaganda harcamalarının 1.971.000 TL’lik kısmını belediye bütçesinden karşılaması nedeniyle Sayıştay 2. Dairesinin 16.02.2021 tarih ve 35646 sayılı kararı ile 1.971.000 TL. zimmet çıkarıldı.

Sayıştay’ın 2020 yılı denetiminde de, Osmangazi Belediyesi Basın yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünün yaptığı toplam 4.574.000 TL harcamanın mevzuata aykırı olduğunu, yapılan harcamaların belediye hizmetlerinin tanıtımı olmayıp, belediye başkanının şahsi reklamına yönelik olduğu ve bu nedenle de kamu zararına sebep verildiği ifade edilmiştir.

2021 yılında da görev aldığım denetim komisyonunundaki çalışmalarım sırasında 2019 ve 2020 yılında yapılan bu usulsüz harcamaların 2021 yılında da devam ettiğini gördüm. Bu usulsüz harcamaları raporuma ayrıntıları bir şekilde gerekçeleriyle yazdım.

5393 sayılı yasanın 14 maddesi “Belediyenin görev sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsar” denmektedir. Bu nedenle Osmangazi Belediyesi, bir başka ilçe sınırları içinde asfalt, kanalizasyon, kaldırım ve park yapamayacağı gibi bir başka ülkede iftar yemeği verip bunun bedelini belediye bütçesinden karşılayamaz. Ben de Selanik (Manastır) göçmeni bir aileden geliyorum. Ancak belediye başkanı Osmangazi halkının cebinden para harcayarak başka bir ülkede iftar veremez. Bu hizmeti ancak Osmangazi ilçe sınırları içinde verebilir.

Bizim muhtarlarla da hiçbir Sorunumuz olamaz göreve geldiğimiz ilk günden beri Osmangazi ilçesinde çok sayıda muhtarı ziyaret ettik ve sorunlarını dinleyerek meclise taşıdık. Osmangazi belediyesi yalnız kendi ilçe sınırları içerisindeki mahalle muhtarlarını hizmet verebilir. Diğer illerden gelen muhtarların otel konaklama giderlerini karşılayamaz.

Osmangazi Belediyesi ödemelerini yasal ve mevzuata uygun görüyorsa, yaptığı ödemeleri niye durdurdu? Yapılan doğru olsaydı ödemelere devam ederlerdi."

Mustafa Dündar'ın daha önce de belediyenin kasasından para ödeyerek, sahte UNESCO ödülü aldığı ortaya çıkmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43