• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Doğuş: Özel güvenlik görevlilerinin lav edilmesine karşıyız

Doğuş: Özel güvenlik görevlilerinin lav edilmesine karşıyız
KAYSERİ - Güvenlik İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Atilla Doğuş, Cumhurbaşkanının özel güvenlikçiler için sarf ettiği korkak sözünü kabul etmediklerini belirterek, özel güvenlik görevlileri

KAYSERİ - Güvenlik İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Atilla Doğuş, Cumhurbaşkanının özel güvenlikçiler için sarf ettiği korkak sözünü kabul etmediklerini belirterek, özel güvenlik görevlilerinin lav edilmesine de karşı olduklarını açıkladı.

Sendika Başkanı Doğuş, özel güvenlik görevlisi meslektaşlarının üzerine konuşulan ve gündemi değiştirme amaçlı söylenen söylentilere cevap vermek zorunda kaldıklarını belirtti. "Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu ve biz özel güvenlik görevlilerini derinden yaralayan 'Onlar korkup kaçar' ve 'Özel güvenlik görevlileri lav edilmelidir' sözlerini kesinlikle kabul etmiyoruz" diyen Doğuş, şunları söyledi: "Bu sözleri şiddetle kınadığımızı bildiririz. Hiçbir özel güvenlik görevlisi korkak değildir. Bunun örneklerini tüm kamuoyu bilmektedir. En son yaşanan bir olayı anlatacak olursak şu anda yanımızda oturan sevgili Fatih Aldemir kardeşimizin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisinde yaşadığı ve 'Acil serviste bıçaklı dehşet' olarak ulusal basına da yansıyan olaydır. Olayda tomografi sırası beklememek için sağlık görevlisine çekilen bıçağın üzerine korkusuzca atlayan Fatih kardeşimizi göstermiş olduğu cesaretten dolayı kutluyor, bir daha yaşanmamasını diliyorum."

Doğuş, geçmişte buna benzer olaylar sıkça yaşandığını da hatırlatarak, "Nedense bu tür yaşanan olaylarda tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız 5188 sayılı kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde müdahale ediyorlar. 2004'te çıkarılan 5188 sayılı kanun herkesin malumudur. Son olarak Çağlayan Adliyesinde yaşanan olayda da özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımız kanunun bize verdiği yetkiler doğrultusunda olaya müdahil olmuşlardır. Ama ne hikmetse olayın faturası bizlere kesilmiş ve günah keçisi ilan edilmiş durumdayız. Sayın başkanımız Bolat Ankaralı'nın açıkladığı gibi özel güvenlik görevlileri yani bizler vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kamu kurumlarında çalışmaktayız. Ama yetkilerimiz 5188 sayılı kanunla sınırlandırılmıştır. Bunların dışında bir başka konuda özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın içinde bulunduğu durumdur. Düşünülmelidir ki can ve mal güvenliğini sağlayan bizler asgari ücrete tabi tutulup, iş garantisi olmadan fedakârlıklar yaparak çalışmaktayız. Her özel ve kamu kurumlarında en alt tabaka olarak bizler gösterilmekteyiz" dedi.

Doğuş, Güvenlik-İş Sendikası olarak şuan 5188 sayılı kanunun içinin doldurulması ve özel güvenlik görevlisi olarak çalışan meslektaşlarımızın çalışma ve geçim şartlarını ele almak istediklerini söyledi. Başkan, "25 binin üzerinde özel güvenlik görevlisini temsil eden Güvenlik-İş Sendikası olarak tüm çalışanlarımızın, üyelerimizin ve hatta üye olmayan diğer bütün özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Genel kuvvetlerinin sayısından bile fazla olan özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız yalnız değildir. Sonuç olarak şunları söylemek istiyorum. Özel güvenlik görevlileri yalnız değildir. Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası, Güvenlik-İş Sendikası olarak tüm arkadaşlarımızın yanındayız. Kamuoyunda konuşulan bu konuların takipçisiyiz. Kimse özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız üzerinden siyaset yapamaz. Prim elde edemez" diye konuştu. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muharrem İnce'nin CHP'ye katılacağı tarih netleşti!19 Haziran 2025 Perşembe 12:07
  • 20 milyon öğrenci karne alıyor19 Haziran 2025 Perşembe 11:57
  • Katledilen Narin'in fotoğrafını yapıştırdı19 Haziran 2025 Perşembe 11:38
  • Zehirli etçil sarı kız o ilde görüldü19 Haziran 2025 Perşembe 11:37
  • Merdivende çocuğunu tekmeleyen cani adliyede19 Haziran 2025 Perşembe 11:34
  • Ölüm sayısı 2024 yılında 489 bin 361 oldu19 Haziran 2025 Perşembe 10:48
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43