• BIST 13458.1
  • Altın 6174.48
  • Dolar 47.4686
  • Euro 54.7711
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 32 °C

Doğalgazla ısınamayan oduncuya koşuyor

Doğalgazla ısınamayan oduncuya koşuyor
Havaların iyice soğumasının ardından evinde doğalgaz kullanan çok sayıda vatandaşın faturaların yüksek gelmesi ve ısınamama sebebiyle odun ve kömüre...

Havaların iyice soğumasının ardından evinde doğalgaz kullanan çok sayıda vatandaşın faturaların yüksek gelmesi ve ısınamama sebebiyle odun ve kömüre geçtiği belirtildi.

Bursa Mahrukatçılar ve Benzerleri Odası Başkanı İbrahim Kurt, kara kışta olmalarına rağmen satışların yeterli seviyede olmadığını dile getirdi. Özellikle belediye ve kaymakamlıklar aracılığı ile dağıtılan kömüre dikkat çeken Kurt, dağıtımların mahrukatçı esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti.

KURT: KÖMÜR DAĞITIMI MAHRUKATÇILAR ARACILIĞI İLE YAPILSIN

Kaymakamlıklar kanalıyla merkez ilçeler Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım'da 25 bin ton civarında kömür dağıtıldığını vurgulayan Kurt, şunları söyledi: "Satışlarda canlılık yok. Havalar soğuk olsa da devletin dağıttığı, belediyelerin dağıttığı kömürler bizi olumsuz etkiliyor. Biz bunlar dağıtılmasın demiyoruz, biz istiyoruz ki bu kömürler mahrukatçı esnafı kanalıyla dağıtılsın. Ya da devlet vatandaşa parasını versin, gitsin istediği yerden kömürünü alsın. Çünkü şuan piyasada kalitesiz kömür aldı başını gitti. Şuan kaymakamlıklar tarafından dağıtılan kömürlerin kükürt oranı yüksek ama bunu kimse denetleyemiyor. Hava kirliği de bu yüzden arttı."

"DOĞALGAZLI EVLERE ODUN KÖMÜR VERİYORUZ"

Esnafın hemen her gün müşteri bekleyerek gününü geçirdiğini belirten Kurt, şunları dile getirdi: "Vatandaşta alım gücü yok. Taksilerle gelip iki-üç çuval alıp gidiyor. Doğalgazın pahalı olması nedeniyle birçok insan evinde soba kurdu. Şuanda dağıtılan kömürlerden de doğalgazlı evlere kömür veriliyor. Bunu defalarca söyledim. Çünkü vatandaş doğalgaz yüksek geldiği halde ısınamıyor. Biz doğalgazlı evlere şuan odun kömür veriyoruz."

SUBAŞI: DOĞALGAZLA ISINAMIYORUZ, SOBA KURDUM

Evinde doğalgaz kullanmasına soba alıp odun kömür yakmaya başladığını söyleyen Sabri Subaşı ise, "Evi ısıtamıyoruz. Doğalgaz var ama ısıtamıyoruz. Ne yapalım, mecburen bunu da yardımcı aldık. Hem doğalgaz hem soba ikisini birlikte yakacağız. Saba aldım, 300 lira verdim." diye konuştu.

Mahrukatçı Selahattin Balı da doğalgazla ısınamadığı için soba kurduğunu söyledi. "Ben bile evime soba kurdum, ısınamıyorum ne yapayım" diyen Balı, havaların soğuk olmasına rağmen satışların istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43