• BIST 10892.46
  • Altın 4402.31
  • Dolar 40.8862
  • Euro 47.7891
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 31 °C

Diyarbakır'da olaylar çıktı; 2 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da olaylar çıktı; 2 kişi hayatını kaybetti
Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine destek için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmeyince olaylar çıktı.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine destek için yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmeyince olaylar çıktı. Şehrin birçok noktasında yaşanan olaylarda polisle göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Bağlar ilçesinde silahla vurulan 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti. Şehrin en işlek caddelerinden ara sokaklarına kadar barikat kuran yüzü maskeli kişiler gün boyunca eylem yaptı. Yürüyüş yapılmak istenen Hintli Baba Caddesi'nde toplanmak isteyen gruba polis sert müdahalede bulunarak dağıttı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için dün çağrı yaptı. Öğle saatlerinde Yenişehir ilçesindeki Hintli Baba Caddesi'nde toplanan kalabalık grup Diyarbakır Valiliği'ne kadar yürümek istedi. Güvenlik güçleri yürüyüşün kanunsuz olduğunu gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermeyince kent genelinde olaylar çıktı. Öğle saatlerindeki ilk müdahale Diyarbakır Valiliği yakınlarında oldu. Polis ekipleri, toplanan kalabalık grubu biber gazı ile dağıttı. Daha sonra ara sokaklara kaçan grup Lise Caddesi'nde barikat kurdu, lastik yaktı. Olaylar daha sonra Bağlar ilçesi ve Ofis semtinde sıçradı. Şehrin en işlek caddelerinde yüzü maskeli grup yollara barikat kurdu, lastik yaktı. Polis ekipleri, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan grup, polise taş ve havai fişek ile saldırıda bulundu. Bağlar ilçesinde polis ile silahlı bir grup arasında çatışmalar yaşandı. Olaylarda vurulan 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti.

Yaralılar hastanelere kaldırılırken olaylarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43