• BIST 9196.13
  • Altın 4285.118
  • Dolar 39.5213
  • Euro 45.3261
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 26 °C

Dışişleri'nden sert tepki

Dışişleri'nden sert tepki
Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını durdurmak yerine daha da artırıldığını ifade edilerek "Şiddetle kınadığımız bu saldırılar hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da açık bir savaş suçudur" denildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama şu şekilde: "Suriye Uluslararası Destek Grubunun 11 Şubat'ta Münih'te yapılan toplantısında, Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik karar alınmıştı. Rusların bu karardan sonra Suriye'deki hava saldırılarını durdurmak yerine daha da artırdıkları ve sivilleri, hastaneleri, okulları özellikle hedef aldıkları esefle müşahede edilmektedir.

'HASTANE SALDIRISINDA 30'UN ÜSTÜNDE MASUL SİVİL HAYATINI KAYBETTİ"

Nitekim, son 24 saat içerisinde Azaz'daki iki okul ve bir hastane ile İdlip/Maar'at El Numan'daki Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün işlettiği hastaneye, Rusların gerçekleştirdiği uçak ve füze saldırıları sonucunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 30'un üstünde masum sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralıların sayısı 100'ün üzerinde tahmin edilmektedir.

'ŞİDDETLE KINIYORUZ'

Şiddetle kınadığımız bu saldırılar hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da açık bir savaş suçudur. Rusya Federasyonu işlediği bu suçlarla Suriye'deki iç savaşın daha da derinleşmesine ve bölgede tehlikeli bir tırmanmaya yol açmaktadır. Rusya Federasyonu, Suriye'yi barış ve istikrardan giderek uzaklaştıran bu eylem ve saldırılarına derhal son vermediği takdirde, daha büyük ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gürbulak Sınır Kapısı'nda yoğunluk18 Haziran 2025 Çarşamba 10:24
  • Ümit Özdağ hakkında tahliye edildi17 Haziran 2025 Salı 11:38
  • Sınır kapılarında yeni tedbirler17 Haziran 2025 Salı 11:30
  • O kentte ölü sayısı 8’e ulaştı17 Haziran 2025 Salı 11:28
  • Dilan Polat'ın korumasına silahlı saldırı17 Haziran 2025 Salı 11:08
  • 75 ilde uyuşturucu operasyonu17 Haziran 2025 Salı 10:53
  • Türkiye'de yeni kene türleri takip altında17 Haziran 2025 Salı 10:52
  • Kadınlar tuvaletinde görüntü çekerken...16 Haziran 2025 Pazartesi 11:58
  • YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak16 Haziran 2025 Pazartesi 11:29
  • Toprağı İyileştirmek Geleceği Korumaktır16 Haziran 2025 Pazartesi 10:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43