• BIST 13292.93
  • Altın 6260.27
  • Dolar 47.4235
  • Euro 54.7628
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Diş çekiminden sonra ne yenir?

Diş çekiminden sonra ne yenir?
Dişiniz çekildikten sonra yemek yemek büyük bir zorluk gibi görünebilir...

Dişiniz çekildikten sonra yemek yemek büyük bir zorluk gibi görünebilir. Bunun sebebi ağrı hissetme endişesi olabilir. Diş çekildikten sonra yemek yemek o kadar endişe etmenizi gerektiren bir durum değildir. Hatırlamanız gereken tek şey, sert yiyecekler yemenin size zarar verebileceğidir, bu nedenle daha yumuşak yiyecekler seçebilirsiniz. Ne yemeniz gerektiği konusunda kararsızsanız, Diş Hekimi Pertev Kökdemir, nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

İlk kuralımız cerrahi işlemden sonra hiçbir şey yememesidir. İhtiyaç duyulursa su içilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, ameliyat bölgesini tahriş etmemek ve çekim boşluğunda oluşan kan pıhtısını bozmamaktır.

Ek olarak, çok sıcak yemek yememelisiniz. Çünkü, sıcak kanamaya sebep olabilir.
İlk birkaç gün baharatlı olmayan yumuşak bir diyet yapılması önerilir.

Sebzelerden sağlıklı bir karışım seçip onlardan koyu kıvamlı bir çorba yapabilirsiniz. Ancak tüm parçaların iyice ezildiğinden veya süzüldüğünden ve ilk gün oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Sebzeler, ihtiyacınız olan besinleri almanıza yardımcı olacaktır.

En sevdiğiniz meyvelerin meyve suları çok iyi seçeneklerdir. Soğuk bir şeyler içmek, işlem sonrası şişliği engellemeye veya azaltmaya yardımcı olacaktır.

Daha yumuşak yiyecekler tüketin ve sert yiyeceklerden kaçının. Peynir veya makarna, ekmek ve süt, omlet gibi çiğnemesi kolay olan ve işlem bölgesini rahatsız etmeyecek daha yumuşak besinlerle başlayın.

Mevcut dişlerinize yapışma ihtimali olan sakız, bon bon şeker, büyük ekmek lokmaları gibi gıdalardan uzak durun.
İşlem sonrasında iki gün boyunca sigara kullanmayın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Omurga sağlığı için 10 önemli öneri29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:35
  • Yazın mantara yol açan 6 hata29 Temmuz 2026 Çarşamba 16:21
  • Uzmandan elektronik sigara uyarısı!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:48
  • Bebek sağlığı ağızdan başlar29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:47
  • Yazın mantara yol açan 6 hata!28 Temmuz 2026 Salı 15:22
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Hafta içi bitkisel hafta sonu et!28 Temmuz 2026 Salı 12:22
  • Yutulan diş macununa dikkat!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:48
  • Kaliteli Uykunun Sırrı Isı Yalıtımı25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:46
  • Kaslarınızı 4 adımda güçlendirin!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43