• BIST 13458.1
  • Altın 6174.48
  • Dolar 47.4686
  • Euro 54.7711
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Devlet Başkanı’nın yemin töreninde şemsiye krizi

Devlet Başkanı’nın yemin töreninde şemsiye krizi
Hepsi devlet başkanı ve bakan ama sadece onunkini tutuyorlar.

Kolombiya'da geçtiğimiz ay yapılan genel seçimlerdne zaferle ayrılan ve Kolombiya'nın devlet başkanı olan Ivan Duque Marquez, yemin töreniyle görevine başladı. Başkent Bogota'da yağmur altında başlayan yemin töreni sırasında yeni First Lady'e bir korumanın şemsiye tutması, aynı platformdaki kabine üyeleri ve başkan yardımcısı tarafından tepki çekti.

Geçtiğimiz hafta Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya suikast girişimi sonrasında Venezuela liderinin suçladığı Kolombiya’da devlet başkanı Ivan Duque Marquez resmen göreve başladı. Dün başkent Bogota’daki yemin törenine katılan Marquez, yağmur altında Bolivar Meydanı’na kurulan platform üzerine çıkarak yemin etti.

Bolivar Meydanı’na kurulan sahne üzerinde First Lady’ye özel bir polisin şemsiye tutması, diğer davetlilerden kınayan bakışlar atılmasına sebep oldu.


Fakat yemin töreni öncesinde ilginç bir görüntü ortaya çıktı… Kurulan sahne üzerine dizili sandalyelere oturarak Marquez’i bekleyen kabine ve Marquez’in eşi First Lady Maria Juliana Ruiz arasında şemsiye krizi yaşandı.

Davetliler arasında sadece First Lady’e şemsiye tutulması diğer konuklardan tepki çekti. First Lady’nin şemsiyesinin büyük olması da dikkatlerden kaçmadı. First Lady’nin yanındaki görevlinin tuttuğu şemsiyesinin benzerleri sosyal medyada “Protokol şemsiyesi” olarak geçiyor.

Bütün devlet görevlilerine şemsiye dağıtılırken First Lady için bir polisin görevlendirilmesi ve bu kişinin etkinlik boyunca yağmur altında şemsiye tutması tepki çekti.

Kolombiya Devlet Başkanı Yardımcısı Lucia Ramirez ve eşi First Lady’e kınayan ifadelerle baktı.

EPA’nın geçtiği fotoğraflarda başta Kolombiya Devlet Başkanı Yardımcısı Marta Lucia Ramirez ve eşi Alvaro Rincon başta olmak üzere yabancı devlet adamlarının yan gözle First Lady’e baktığı görülüyor.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno da şemsiyesini tutan devlet liderlerindendi.

Yemin töreninin ardından devlet başkanı halkı ve davetlileri selamladıktan sonra devlet başkanlığı sarayında aile fotoğrafı çektirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: Nükleer Silaha İzin Yok25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:17
  • Bursa'nın Yangın Uçakları Hazır24 Temmuz 2026 Cuma 12:27
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43