• BIST 10331.31
  • Altın 4281.732
  • Dolar 40.0549
  • Euro 46.9657
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 30 °C

Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı

Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, anayasa değişikliği konusunda referandum yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, anayasa değişikliği ile ilgili Meclis'ten çıkacak her türlü kararın referanduma götürülmesi gerektiğini vurguladı. Dervişoğlu, bu değişikliklerin Türkiye'nin geleceğini etkileyebileceğini ve halkın onayının alınmasının önemli olduğunu ifade etti.

Dervişoğlu, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme çağrılarına sert tepki gösterdi. "Öcalan'ı TBMM'ye getiremediler de Türkiye'yi onun ayağına mı götürecekler?" diyen Dervişoğlu, böyle bir durumun Türkiye'nin üniter yapısını tehdit edeceğini belirtti. Türk milletinin böyle bir durumda direnme hakkını kullanacağını söyledi.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, İsrail'in İran'a yönelik askeri harekatı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki gerilimin zaten var olduğunu belirten Dervişoğlu, İsrail'in bu saldırıya iyi hazırlandığını ve Suriye'deki rejim değişikliğinin ardından stratejik hedeflerine ulaşmak için adımlar attığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın bu gelişmelere ilişkin açıklamasını yetersiz bulan Dervişoğlu, Türkiye'nin jeopolitik konumunun riskleri omuzlayabilecek bir yönetim anlayışı gerektirdiğini söyledi. Türkiye'nin ittifaklarını güçlendirmesi ve düşmanlarını caydıracak tedbirler alması gerektiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'li Şile Belediyesi'ne operasyon10 Temmuz 2025 Perşembe 09:40
  • AKP'li Tayyar: Tuhaf şeyler oluyor10 Temmuz 2025 Perşembe 08:26
  • Fahrettin Altun görevden alındı10 Temmuz 2025 Perşembe 07:36
  • Musk’tan "Grok" açıklaması: "Konu ele alınıyor"10 Temmuz 2025 Perşembe 07:12
  • Otel müdürü "resepsiyonistim" dedi09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:50
  • Dervişoğlu'ndan İmralı mesajına sert tepki09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:42
  • Karısının bıçakladığı adam öldü09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:30
  • Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu Tan'ın cenazesinde09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:26
  • İBB soruşturmasında yeni dalga09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:48
  • Mansur Yavaş'tan 'görevi bırakma' çıkışı09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43