• BIST 13292.93
  • Altın 6256.99
  • Dolar 47.4071
  • Euro 54.7894
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Derin deşarj projesine iptal davası

Derin deşarj projesine iptal davası
Gemlik’te kurulu derin deşarj projesine iptal davası açıldı...

Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulu Marmara Kimya Sanayii’nin derin deşarj projesinin iptali için dava açıldı. 

Bursa haber...     

Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, DOĞADER, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Mert Dimili ve vatandaşlar adına avukat İsmail İşel, Gemlik’te kurulu Marmara Kimya Sanayii’nin derin deşarj projesinin iptali için dava açtı. Davacılar ve akademik meslek odalarının temsilcileriyle Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Mert Dimili ve Zeynep Akış Serintürk, Gemlik Belediye Meclisi üyeleri ve CHP Gemlik ilçe yöneticileri basın açıklama düzenledi. 

Demokrasi Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Kamu kurumları, kamu kaynaklarını kullanarak, Marmara Denizi’ni insan kaynaklı atıklardan temizlemek için büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar devam ederken, bizlerin paraları bu işler için harcanırken bir firmaya bu izni vermek yanlıştır” dedi. 

Başkan Sertaslan şöyle konuştu:  

“Endişelerimiz, bilimsel ve akademik çalışmaların sonucu. Çok yakın bir gelecekte, Gemlik Körfezi’ne, Marmara Denizi’ne suyun ısıtılmasına neden olacak en küçük bir müdahalenin dahi, körfezi bir bataklığa çevirme ihtimali olduğunu gösteriyor. Deniz yaşamının sona erme ihtimalinden bahsediyor. Dünyanın en kaliteli sofralık zeytinine ev sahipliği yapan Gemlik’in zeytini ne olacak, konuşmuyoruz bile. Ne olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz eğer bu faaliyetler devam ederse.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir'den Akademi Caddesi'ne konfor ayarı29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:40
  • Nilüfer'de 4 yıkım birden29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:33
  • Nilüfer'de içme suyu kapasitesi büyüyor29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:32
  • Nilüfer'de su kesintisi29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:30
  • Büyükşehir'den çiftçiye tam destek29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:29
  • Bursa'da kontrolden çıkan motosiklet dere yatağına düştü29 Temmuz 2026 Çarşamba 20:27
  • Nilüfer Kent Konseyi'nden katı atık tesisine teknik ve bilimsel itiraz29 Temmuz 2026 Çarşamba 15:57
  • 2. Mudanya Caz Festivali başlıyor!29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:55
  • Biba: Dirençli Bursa için güçlü bir veri altyapısı oluşturduk29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:53
  • Bursa'nın Plajları Testi Geçti29 Temmuz 2026 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43