• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Denizci gençler üç koldan arama kurtarma yapacak

Denizci gençler üç koldan arama kurtarma yapacak
Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) oluşumuyla arama kurtarma çalışmalarında faaliyet gösteren gönüllü denizci gençler, ilk hava arama kurtarma eğitimlerini almaya başladı.

İSTANBUL (CİHAN)- Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) oluşumuyla arama kurtarma çalışmalarında faaliyet gösteren gönüllü denizci gençler, ilk hava arama kurtarma eğitimlerini almaya başladı. Afetlere karşı deniz, kara ve havadan arama kurtarma yapacak gençler, Hezarfen Havaalanı’nda deneyimli pilotlarla eğitim uçuşlarını gerçekleştirirken heyecanlı dakikalar yaşadı.

Yaptığı arama kurtarma faaliyetleriyle adını duyuran GEDDAD, hava arama kurtarma timini kurdu. 8 aylık denizde arama kurtarma faaliyetlerinin ardından hava destekli arama kurtarma eğitimleri alan gönüllü denizci gençler, kazandıkları donanımlarla arama kurtarma faaliyetlerini üç koldan gerçekleştirecek.

Gönüllü gençlerin 8 aylık denizde arama kurtarma eğitimlerini tamamlamış kişilerden oluştuğunu belirten GEDDAD Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, "Burada ilk hava timlerimizin ilk hava eğitimleri başladı. Personel zaten denizcilik okullarında okuyan öğrencilerden oluşan bir öğrenci grubumuz vardı. Bu öğrencilerimizin en düşüğü zaten 8 aylık denizde arama kurtarma eğitimlerini tamamlamış öğrencilerden oluşuyor. Şu anda kendi bünyemizde havadan arama kurtarma ve hava arama kurtarma olmak üzere bir tim kurduk. Bu timimiz hava unsurlarıyla bölgeye intikal edebilecek, arama kurtarma faaliyeti icra edebilecek, eğitimleri bitene kadar aynı zamanda da yardım gereken bir noktaya karada, havada, denizde en hızlı şekilde en etkili yerden ulaşmasını sağlayacaklar. Bunun için ilk defa böyle bir program uygulanıyor. Daha sonraki adımlarda devletimizin ilgili birimlerinden denetleme talep edeceğiz. Bu denetlemenin sonunda izin ve müsaadelere müteakip olarak ilk defa belki de gönüllü denizden havadan arama kurtarma timimiz görevlerine başlayacaklar.’’ ifadelerini kullandı.

Hava arama kurtarma eğitimine devam edeceğini belirten denizci gençlerden Semih Adlı ise "Yaklaşık 8 aydır GEDDAD Deniz Arama Kurtarma'da görev alıyorum. Eğitimlerimi tamamladım. Şu anda havacılık eğitimlerime devam ediyorum. İlk uçuş deneyimim güzeldi. Uçuşta biraz korktum. Çünkü daha önce bu kadar küçük bir uçağa binmemiştim.’’ diye konuştu.

Hava arama kurtarma derneği ile ilgili faaliyetler yapmak için yola çıktıklarını belirten Ekrem Gençaslan ise şöyle konuştu: "Tabi ülkemizde Silahlı Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz olmak üzere mükemmel şekilde yapıyorlar. Ama biz bir avuç kişi tam anlamıyla göle bir kaşık yoğurt çalalım dedik. Sivil olarak Türkiye’de böyle bir kuruluş yok. Buradaki tek hedef bir tek canı kurtarsanız maddiyatla ölçülmeyecek kadar büyük bir şey.’’ CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78