• BIST 9311.88
  • Altın 4356.811
  • Dolar 39.4
  • Euro 45.3523
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Denaro hayatını kaybetti

Denaro hayatını kaybetti
“Son Godfather” lakaplı mafya lideri hayatını kaybetti...

Yaşadığı 30 yıllık kaçışın ardından yakalanan İtalya’nın “Son Godfather” lakaplı mafya lideri Matteo Messina Denaro, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.   

İtalya’da 30 yıl kaçışın ardından yakalanarak tutuklanan mafya lideri Matteo Messina Denaro, 61 yaşında yaşamını yitirdi. Tutuklandığı sırada kanser olduğu bilinen “Son Godfather” lakaplı mafya lideri Denaro’nun, geçen ay durumunun kötüleşmesi üzerine tutulduğu yüksek güvenlikli hapishaneden bir hastaneye nakledildiği aktarıldı. Burada tedavi görmek istemediğini doktorlara ileten Denaro’nun, komaya girdiği ve sağlık görevlilerinin mafya liderini beslemeyi bıraktığı kaydedildi. Geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi için ameliyat olan mafya liderinin durumunun kötüleşerek hayatını kaybettiği bildirildi. 

L'Aquila Belediye Başkanı Pierluigi Biondi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vicdan azabı ve pişmanlık olmadan yaşanan bir yaşamın son sözü, yakın tarihte silemeyeceğimiz acı dolu bir bölüm” ifadelerini kullanarak Denaro’nun ölümünü doğruladı. 

İtalyan medyasına sızdırılan tıbbi kayıtlarda Denaro’nun ayrıca, sahte isimle 2020 ve 2022 yıllarında kolon kanseri ameliyatı geçirdiği öğrenildi. 

Sicilyalı mafya lideri Matteo Messina Denaro, 1992 yılında mafya karşıtı savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino'nun öldürülmesini planlamak ve Roma, Floransa ve Milano’da 10 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının yanı sıra bir mafya liderinin itirafçı olan 11 yaşındaki oğlunun kaçırılması ile işkence edilerek öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu. İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro, 30 yıllık kaçışın ardından Ocak ayında tedavi amacıyla bulunduğu Sicilya bölgesinin başkenti Palermo’daki bir klinikte yakalanmıştı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ABD'nin İran'a saldırı planları hazır10 Haziran 2025 Salı 23:24
  • Trump ve Netanyahu telefonda görüştü10 Haziran 2025 Salı 09:58
  • Madleen gemisi limana ulaştı10 Haziran 2025 Salı 09:57
  • Trump 12 ülkeye ABD’ye giriş yasağı koydu05 Haziran 2025 Perşembe 11:23
  • Putin: "Kiev rejimi terör örgütüne dönüşüyor"04 Haziran 2025 Çarşamba 17:31
  • İngiltere’den Ukrayna’ya 100 bin dron04 Haziran 2025 Çarşamba 11:51
  • Elon Musk'tan Trump'ın vergi tasarısına: "İğrenç bir rezalet"04 Haziran 2025 Çarşamba 11:27
  • Rusya’dan Ukrayna genelinde hava saldırısı02 Haziran 2025 Pazartesi 10:18
  • İsrail yine Suriye'yi vurdu31 Mayıs 2025 Cumartesi 11:40
  • ABD-Çin gerilimi tırmanıyor31 Mayıs 2025 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43