• BIST 11335.34
  • Altın 6189.505
  • Dolar 42.8439
  • Euro 50.6616
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Demiryolu işçileri yarın greve gidiyor

Demiryolu işçileri yarın greve gidiyor
Sendika kararlı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) bağlı Haydarpaşa ve İzmir Limanları ile Vangölü Feribot Müdürlüğü’nde çalışan işçileri kapsayan iş sözleşmesi görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine işçiler yarın greve gidiyor.

Liman İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "26. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Merkez Yönetim Kurulu, 14 Ağustos 2015 tarih ve 24 sayılı kararı ile grev kararı almıştı. Bu süreçte tarafların yeniden bir araya gelmelerine rağmen şu ana kadar görüşmelerde bir sonuç çıkmamıştır. Bu nedenle grev hakkımızı kullanmakta kararlıyız." denildi.

Açıklamada, "Grevimiz yarın İzmir ve Haydarpaşa Limanları ile Vangölü Feribot Müdürlüğü’nde davullarla, zurnalarla ve halaylarla başlayacaktır. Tüm halkımızı, emek bileşenlerini, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve basını grevimize destek vermeye çağırıyoruz. Yaşasın TCDD işçisinin onurlu mücadelesi!" ifadelerine yer verildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43