• BIST 10870.57
  • Altın 4383.338
  • Dolar 40.7865
  • Euro 47.7544
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C

Demirtaş: Abdullah Gül taziye için aradı

Demirtaş: Abdullah Gül taziye için aradı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki saldırıyla ilgili kendisini arayıp başsağlığı dilediğinde bulunduğunu kaydetti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki saldırıyla ilgili kendisini arayıp başsağlığı dilediğinde bulunduğunu kaydetti.

Ankara’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Batmanlı 4 vatandaşın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunan Demirtaş, açıklamalarda bulundu.
Demirtaş, taziye ziyaretinde yaptığı konuşmada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kendisini arayarak, başsağlığı dileklerinde bulunduğunu ifade ederek, "Bu üzerime bir vazifedir ben de acılı ailelere ileteyim istedim. Allah kendisinden de razı olsun" dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Meryem Bulut(71) ve Aycan Kara'nın(40) ailelerini de ziyaret eden Demirtaş, Bulut ve Kara'nın ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, intihar bombacılarının isim listelerinin kendilerinde olduğunu söylediğini belirten Demirtaş, "Suruç'ta intihar eylemi yapan şahsın kardeşi de kendini Ankara'da patlattı. Madem öyle bu neden yakalanmadı ve elini kolunu sallayarak nasıl Ankara'ya kadar geliyor?" dedi.

'OY İÇİN KENDİLERİNİ PATLATIYORLAR' DİYEBİLECEK AHLAKSIZLAR ÇIKIYOR'

Olayın, basit bir kriminal olayı ve küçük bir zaafiyet olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: "Devlet içerisinde güç almış, destek almış, istihbarat almış, devlet içerisinde kollanmış, korunmuş alçakların bizzat Ankara'ya getirtilerek yaptırılmıştır. Bu nedenle devleti yönetenler eğer bu katliamların sorumluluğundan kurtulmak istiyorlarsa devlet içindeki bu IŞİD mensuplarını yakalayıp yargıya teslim edilmesi lazım. Bu iki tane gencin kafasın göre Ankara'ya gelip kendini patlatması olayı değildir. Suruç, Diyarbakır, Ankara bombalı eylemleri, Mersin ve Antalya parti binalarımızın bombalanması, hepsi aynı kişilerdir ve hepsinin devlet içinde bağlantıları ve destekçileri vardır. İşte ortaya çıktı, kendini Suruç'ta patlatanın kardeşidir Ankara'da kendini patlatan ve hatta aranan kişidir. Ayrıca bu şahıs Başbakanın elindeki canlı bomba listesindedir. Bu kadar aleni ve maalesef göz göre göre bir katliam gerçekleşiyor. Bu kadar aleni iken neredeyse çıkıp birileri 'HDP kendini patlatıyor, oy için kendilerini patlatıyorlar' diyebilecek ahlaksızlar çıkıyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Ucuza buldum, altınlarımı bozdurdum aldım''15 Ağustos 2025 Cuma 10:03
  • İBB soruşturmasında 9. dalga!15 Ağustos 2025 Cuma 08:25
  • Tekirdağ’da 4 ilçede denize giriş yasağı14 Ağustos 2025 Perşembe 11:37
  • Ekrem İmamoğlu hastaneye sevk edildi14 Ağustos 2025 Perşembe 10:59
  • 13 yaşındaki çocuk kavgada can verdi14 Ağustos 2025 Perşembe 09:45
  • Bakan Yerlikaya açıkladı...Böyle yakalandılar...14 Ağustos 2025 Perşembe 09:26
  • Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı14 Ağustos 2025 Perşembe 09:24
  • Çanakkale'de korkunç kaza: 6 ölü14 Ağustos 2025 Perşembe 08:35
  • 19’u 4’ün üzerinde bin 235 artçı deprem!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Resmi gazetede yayımlandı... Sitelerde artık zorunlu13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43