• BIST 10862.49
  • Altın 4393.567
  • Dolar 40.6773
  • Euro 47.0939
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 29 °C

Davutoğlu'ndan flaş laiklik açıklaması

Davutoğlu'ndan flaş laiklik açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti İl Başkanları toplantısında yeni anayasa ve laiklik tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti İl Başkanları toplantısında yeni anayasa ve laiklik tartışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 'Türkiye’nin laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olma niteliği bugün artık tartışma konusu değildir. Hazırladığımız yeni anayasada laiklik bir ilke olarak yer alacaktır' dedi.
 
İşte Davutoğlu’nun sözlerinden satır başları:
 
Bu haftadan itibaren yeni anayasa yazım işlemine başladık. Bu süreci asla senelerce zamanımızı alan tartışmalara girmeden tamamlamak istiyoruz. Türkiye’nin ilk sivil anayasasını hazırlama bilinciyle hareket ediyoruz. İnsan onuruna saygılı, bunları esas alan demokratik bir anayasa istiyoruz. Müşterek vicdanı esas alacağız, insan onurunu esas alacağız. Yeni suni karşıtlıklar oluşturan tartışma konusuna dönemeyeceğiz.
 
'YENİ ANAYASADA LAİKLİK BİR İLKE OLARAK YER ALACAK'
 
Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir. Devletin nitelikleri, AK parti iktidarları sayesinde esas anlamlarına kavuşmuştur. Türkiye’nin laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olma niteliği, bugün artık tartışma konusu değildir. Yeni anayasada laiklik ilkesine de yer vermiştir. Hazırladığımız yeni anayasada laiklik bir ilke olarak yer alacaktır. Otoriter bir laikçilik değil özgürlükçü bir laiklik anlayışına yer vereceğiz. Bu konuda herhangi bir spekülasyon yapılmasını doğru bulmuyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Orman yangınlarında gizli tehlike04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:18
  • YÖK Başkanı'ndan sahte diploma açıklaması02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:39
  • Diyanet'teki eskort skandalı büyüyor02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:07
  • Çeşme'den sonra İzmir'de de kesintiler başlıyor *02 Ağustos 2025 Cumartesi 11:05
  • Jandarma'dan DEAŞ terör örgütüne darbe02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:20
  • Antalya'da caretta caretta nöbeti02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:17
  • Ebru Teğmen meğer işsizmiş!01 Ağustos 2025 Cuma 13:00
  • Açılım komisyonundaki ilk toplantının tarihi belli oldu01 Ağustos 2025 Cuma 12:54
  • Meteorolojiden sağanak uyarısı!01 Ağustos 2025 Cuma 12:04
  • İBB operasyonunda 7.dalga01 Ağustos 2025 Cuma 09:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43