• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Davutoğlu: Kendi partisini yönetmekten acizler, Türkiye'yi yönetebilir mi?

Davutoğlu: Kendi partisini yönetmekten acizler, Türkiye'yi yönetebilir mi?
Türkiye'nin yakın dönemdeki seçimlere rağmen yüzde 4 büyüdüğünü söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet...

Türkiye'nin yakın dönemdeki seçimlere rağmen yüzde 4 büyüdüğünü söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı, bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü?" diye sordu. Davutoğlu, "Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi?" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hükümetlerinin mali disiplini çok önemli bulduğunu vurguladı. Davutoğlu, bu yılın ilk üç ayında bütçenin fazla verdiğini dile getirdi. Türkiye'nin yakın dönemde yaşamış olduğu seçimlere rağmen yüzde 4 büyüme gösterdiğini ifade eden Başbakan, "Türk insanının kendine güvenini geri getirdik. Türkiye'ye kimse hasta adam muamelesi yapamayacak. Kalkınmamızı sürdürüyoruz. 2015 yılında iki seçime rağmen yüzde 4 büyüdük. Avrupa ülkelerini ikiye üçe katladık. Ateş çemberine rağmen büyümemiz devam ediyor. Bizi durdurmak isteyenlere inat siyasi ve ekonomik istikrarı koruyan bir hükümet var." dedi.

Ekonomi alanında bankacılık sektörünü sağlam bir zemine oturttuklarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı, bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü? Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler, Türkiye'yi yönetebilir mi Allah aşkına? Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Görüyorsunuz, her biri kendi içinde mücadeleye düştü, kurultay kavgalarına girdiler, kongre kavgalarına girdiler. Ama biz, sizinle beraberiz. Arkamızda millet, önümüzde ufuk, yeni yollara düştük. Siyasi nezakete sahip olmayanlardan, her kelimesiyle haya ve edep dışına çıkan açıklamalar yapanlardan bu millete hayır gelir mi? Biz milletimize güveniyoruz."

'SON SİLAH TERK EDİLENE KADAR TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK'

Terörle mücadelenin devam ettiğini kaydeden Davutoğlu, "Terör örgütü yavaş yavaş derslerini aldı. Son silah mağmaya gömülmedikçe, son silah terk edilene kadar mücadelemiz devam edecek. 7 Haziran seçimlerine giderken yapılan olayları gördünüz. Milletin huzurunu kaçırdılar. Kobani olaylarından bu yana teröre güzelleme yaptılar. Eli kanlı eşkıyaya yandaş oldular. Teröristlerin taziye çadırını ziyaret ederek milletin sabrını zorladılar. Biz bunlara sessiz kalmadık, kalmayacağız. Siyaseti arındırmak için yola çıktık. Hiç kimse siyasetin koruması altında teröre, teröriste destek veremez. Hiç kimse suçlulara yardım ve yataklık için koruma zırhını gizlenemez. Hukuksuz eylemlerine hukuki bir kılı bulamaz. AK Parti'nin 316 milletvekili ile dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda gerekli adımları attık." diye konuştu.

'KARAMAN'DAKİ SAPIKLA UĞRAŞACAKLARINA BİZLE UĞRAŞTILAR'

Öte yandan Karaman'da yaşanan tecavüz olayını lanetlediklerini bir kez daha vurgulayan Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem değiştirmek için açıklamalar yaptığını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu: "Karaman'daki olayı hepimiz net bir şekilde lanetledik. Yaşanan olaylardan sonra o sapıkla uğraşacaklarına bizimle uğraşmaya başladılar. Kılıçdaroğlu'nun elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek bir şey var, hakaret etmek, iftira etmek. Başarısız bir genel başkan. Tüm seçimleri kaybediyor, partisine hakim değil, siyaset üretemiyor. Tüm başarısızlıkları örtmek için iftara ve hakaret ile gündem değiştiriyor. Yine dokunulmazlık meselesini çarpıtıyor. Dolayısıyla terör destekçilerine siper oluyor. Siyaseti zayıflatacak hiçbir sinsi plana müsaade etmeyiz. Teröre destek olan milletvekillerine destek olmak için bize meydan okudular. Kim teröre karşı siper oluyorsa bütün fezlekeler için yargı yolunu açacak anayasa teklifini verdik. AK Parti milletvekilleri firesiz imza verdiler."

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78