• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Davutoğlu: Bu millete hendek kazanları, o hendeklere gömeriz

Davutoğlu: Bu millete hendek kazanları, o hendeklere gömeriz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grup toplantısında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün kökü kazınıncaya, dağlar, ovalar, vadiler, şehirler, köyler terörden temizleninceye kadar mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Terör örgütünün bir süredir her yerde hendek kazdığını kaydeden Davutoğlu, “Barikatlar kurup içlerine patlayıcı yerleştiriyor. Bölge halkını esir alıyor, hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Biz bölge halkı nefes alsın, şehrin refahı artsın diye uğraşırken, onlar hendek kazıp insanları tehdit etmeyi marifet sayıyor. Allah aşkına buradaki esnafa kepenk kapattırarak, yolları kazarak, insanları tehdit ederek ne elde etmeyi düşünüyorlar? Kürt kardeşlerimizin evlerinin önüne, sokağına barikat kurarak, onları yürüttükleri kirli savaşın içine çekmeye çalışıyorlar. Allah korusun kadın, çocuk yaşlı demeden herkes bir kurşuna, kör bir kurşuna kurban olsun istiyorlar. 6-7 Ekim olaylarından sonra başladıkları bu hendek kazma işiyle bölgeyi felç etmeye çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki aslında kendi hendeklerini kazıyorlar. Bu millete hendek kazanları, o hendeklere gömeriz.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grup toplantısında konuştu. Bugün bazı muhalefet temsilcilerini dinlediğini kaydeden Davutoğlu, “Bu kritik günde dahil hükümetimizle omuz omuza vermek ve ulusal birliği, milli birliği temsil edecek şekilde tutum takınmak yerine, bugün Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi dönüp hükümetin Ortadoğu politikalarını eleştirmek bu şartlarda bu kritik dönemde hiçbir muhalefet liderine yakışan bir tutum değildir.” dedi.

Hangi partiye mensup olursa olsun dün bu olayların yaşanması üzerine 78 milyonun aynı his ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava sahasının korunması konusunda gösterdiği tutumdan memnun olduğunu ve gurur duyduğunu belirten Davutoğlu, “Buradan tavsiyem muhalefet liderlerine. Ya bu ülkenin hava sahasını ve kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli bir tutum içinde hep birlikte beraber olalım ya da lütfen gölge etmeyin gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın. Verdiğimiz talimatlar gereği görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerinin o aziz pilotlarını ve askerlerimizin yanında yer alan ya da küçük hesaplarla kendi mahallenizde top çevirmeye devam edin, kurultayınızda ne yapacaksanız onu yapın.” diye konuştu.

Terörle mücadele kararlılığının 1 Kasım sonrasında da aynı şekilde devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, “1 Kasım seçimlerinin hemen ertesi gün güvenlik toplantısı yaparak aynı talimatları 23 Temmuz'da verdiğimiz talimatları yeniledik. Sizlerden yetki alan başbakan olarak bütün güvenlik birimlerimize bütün dağlar temizleninceye, bütün ovalar yaylalar barış ve huzura kavuşana kadar ilçelerimizde mezralarımızda bütün hendekler kapatılana bütün sokaklar temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

“Bu ülkede terörün kökü kazınıncaya, bu ülkede dağları, ovaları, vadileri, şehirleri köyleri, terörden temizleninceye kadar mücadelemiz hız kesmeden devam edecek.” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Terör örgütü bir süredir her yerde hendek kazıyor. Barikatlar kurup içlerine patlayıcı yerleştiriyor. Bölge halkını esir alıyor hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Biz bölge halkı nefes alsın, şehrin refahı artsın diye uğraşırken, onlar hendek kazıp insanları tehdit etmeyi marifet sayıyor. Allah aşkına buradaki esnafa kepenk kapattırarak yolları kazarak insanları tehdit ederek ne elde etmeyi düşünüyorlar? Kürt kardeşlerimizin evlerinin önüne sokağına barikat kurarak onları yürüttükleri kirli savaşın içine çekmeye çalışıyorlar. Allah korusun kadın, çocuk yaşlı demeden herkes bir kurşuna, kör bir kurşuna kurban olsun istiyorlar. 6-7 Ekim olaylarından sonra başladıkları bu hendek kazma işiyle bölgeyi felç etmeye çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki aslında kendi hendeklerini kazıyorlar. Bu millete hendek kazanları, o hendeklere gömeriz.” CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78